Tromsø sendte Lyn nærmere bunnen

”Gutan” nærmer seg sikker plass, mens den vonde trenden fortsetter for Lyn.

Lars Iver Strand
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Les også: Resultatservice Eliteserien 2007

Det var tett og spennende på Alfheim når Tromsø slo Lyn 2-1.

Lyn har dermed tapt sine fire siste bortekamper og Osloklubben har kun vunnet en av sine åtte siste kamper i eliteserien.

Viste seg frem

Det skulle ikke ta lang tid før Nord-Norges stolthet satte standarden for kampen. Kun seks minutter var spilt da spissduoen Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred viste seg frem.

Spissveteranen Rushfeldt spilte Moldskred igjennom mot Eddie Gustafsson. Alene med keeper viste den tidligere Aalesund-spissen ingen nåde og rullet ballen sikkert ut i hjørnet.

Moldskreds flotte form i høst gjør at savnet av Ole Martin Årst er til å bære for TIL.

Resten av 1.omgangen ble en stillingskrig hvor Lyn var nærmest, og en ny nigerianer viste seg frem.

Odion Ighalo viste seg frem

Lyn har god erfaring med nigerianere i klubben og Odion Ighalo kan ta opp arven etter Edu.

Ighalo skåret i debuten mot Viking og var Lyns bestemann mot Tromsø. 18-åringen viste frem både god teknikk og godt overblikk. På Oslos bestevestkant krysses det sikkert mange fingre i håp om at Ighalo skal snu trenden for Lyn.

Jevnspilt 2.omgang

Det var tydelig at denne kampen betydde mye for begge lag. Utover i kampens siste omgang ble det mer dueller enn fint spill.

Tromsø lå lavt i banen og håpet på kontringer. Noe de lyktes med drøye 20 minutter før slutt.

Lyn-forsvaret var ikke skjerpet, slik at Hans Åge Yndestad kom alene igjennom med Eddie Gustafsson. Tromsøs venstreving har kald og rolig og satte ballen under Lyns sisteskanse.

Sluttspurt fra Lyn

Ti minutter før slutt avgjorde Sigurd Rushfeldt nesten for TIL, da han headet i tverrliggeren og ned på streken. Lyn pustet lettet ut og gikk rett i angrep.

Kun ett minutt senere tok Lyn et hurtig frispark som endte hos Espen Hoff som avsluttet via Tromsøs målmann Sead Ramovic og opp i nettaket.

Dessverre for Lyn kom de aldri nærmere selv om de satset alt fremover de siste minuttene.

Nå kan man snart snakke om krise i Lyn. Avstanden ned til kvalifiseringsplassen er seks poeng, noe som burde holde, men fortsetter Lyn å plukke så lite poeng som de har gjort i høst er ingenting sikkert. Men laget fra Oslo Vest har fem kamper å redde plassen på.

 

Fotballnyheter