Vraket Kippe for første gang siden 2006: Slapp inn fem mål

Lillestrøm ble knust hele 5-1 på Alfheim i en kamp hvor Frode Kippe (34) ble satt på sidelinjen for første gang på seks år.

Lillestrøm

Tromsø hadde full kontroll og cruiset inn til 5-1-seier over Lillestrøm. Her er Tromsøs Thomas Drage i duell med Bjørn Helge Riise.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Ikke siden Lillestrøm tok i mot Brann 2. august 2006 har romerikingene skjøvet ut en frisk Frode Kippe.

Kapteinen måtte vike plass for Espen Nystuen i midtforsvaret, og det tok ikke mange minuttene før Lillestrøm savnet 34-åringens luftstyrke.

Etter 23 minutter endte et hjørnespark hos Fredrik Björck som headet hjemmelaget i ledelsen. Kun minutter senere la Thomas Kind Bendiksen på til 2-0 med et knallhardt skudd via nærmeste stolpe og i mål.

Tromsø

Zdenek Ondrásek banker inn sitt andre og Tromsøs femte for dagen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tromsø fortsatte kjøret mot Lillestrøm-målet, men mot spillets gang var det Petter Vaagan Moen som reduserte fra frispark like før pause. Ballen føk i hodet på Zedenek Ondrásek i muren og satte keeper Lekström helt ut av spill.

– Mye bedre enn oss

Ondrásek fikk både plass og tid til å øke til 3-1 da han ble spilt fri etter et utspark fra Lekstöm. Helt alene banket han ballen bak Ramovic i Lillestrøm-målet, og keeperen kunne notere sin første målgivende for sesongen.

– Det er aldri hyggelig å slippe inn mål, men Tromsø var bedre enn oss i dag. De er sterke hjemme og jeg kan bare gratulere dem, sa tidligere Tromsø-spiller Ramovic til TV 2 etter kampen.

Etter en times spill scoret «Gutan» sitt andre mål på dødball: Kara forlenget et hjørnespark til Björk som igjen headet ballen utagbart for Ramovic.

Gir ikke midtforsvaret skylden

LSK-trener Magnus Haglund ville ikke gi midtforsvaret for mye skyld etter 5-1-tapet i kveld.

– Det er vanskelig å sette målene og fraværet av Kippe i sammenheng. Det var forskjellige situasjoner som førte til målene, sa treneren på spørsmål om det var lurt å vrake kapteinen.

Eliteseriens toppscorer Zedenek Ondrásek gjorde ydmykelsen komplett da han tok i mot et innlegg fra Bendiksen og nærmest sleivet ballen i mål fra spiss vinkel.

Dermed er Tromsø fortsatt ubeseiret på Alfheim denne sesongen. «Gutan» er nå på fjerdeplass med 36 poeng og én kamp til gode, mens Lillestrøm kun er tre poeng over nedrykksstreken.

Fotballnyheter