NRK Meny
Normal

Tromsø og Arsenal kan gå videre med tap

I playoff til henholdsvis europaliga og mesterliga møter de to lagene klubber som er under etterforskning for kampfiksing.

Tromsø

Miika Koppinen og Tromsø får tøff motstand i Besiktas i playoff til europaligaen, men selv med tap kan det hende de kan juble over avansement.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tromø møter Besiktas og Arsenal Fenerbahce, begge tyrkiske klubber som er involvert i en kampfiksingssak i hjemlandet.

– Vi gjør oppmerksom på at Besiktas er under etterforskinga av CAS, sa en UEFA-representant før trekningen startet i sveitsiske Nyon fredag ettermiddag.

Wenger

Arsenal-manager Arsené Wenger kan ta laget til klubbens 16. gruppespill i den gjeveste europacupen.

Foto: HOANG DINH NAM / Afp

Lagene var i utgangspunktet utestengt fra europacuper i ett år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak. Tyrkerne har imidlertid anket saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS) og venter på en beslutning.

Ifølge BBC faller dommen kort tid før gruppene i mesterligaen og europaligaen trekkes. Fenerbache får sin dom 28. august, mens Besiktas må vente til 30. august.

Trekningen av gruppene er henholdsvis 29. og 30. august.

  • Oversikt over alle playoff-kampene i faktaboks til høyre

Overstyrte UEFA

Lagene har fått godkjenning av Idrettens voldgiftsrett (CAS) til å delta i europacuper mens anken behandles, selv om UEFA ønsket at de ikke skulle være med i trekningene som ble gjennomført fredag.

Tromsø får uansett en vanskelig tur til Tyrkia der en av verdens mest støyfulle stadioner venter i Istanbul. Besiktas ble nummer tre i hjemlig liga sist sesong. Laget har nådd kvartfinalen i mesterligaen (1987) og europaligaen (daværende UEFA-cupen, 2003).

Arsenal får heller ingen enkel oppgave når de reiser til samme by. Forrige sesong nådde Fenerbache semifinalen i europaligaen.

Dersom Arsenal når gruppespillet i mesterligaen blir det for 16. gang i klubbens historie.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Fenerbahce

Dette venter Arsenal når de møter Fenerbahce i Istanbul.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Molde til Russland

For regjerende seriemester Molde ble trekningen til europaligens playoff så tøff som mulig. Laget møter russiske Rubin Kazan. Rubin har bred erfaring fra både mesterligaen og europaligaen de siste årene. Senest i 2009 sjokkerte russerne Barcelona med 2-1-seier på bortebane.

Forrige sesong ble det stopp i kvartfinalen i europaligaen for Rubin. Chelsea, som senere gikk til topps i turneringen, vant 5-4 sammenlagt. Fra før hadde Rubin slått ut Atlético Madrid og Levante i cupspillet.

Molde deltok også i europaligaen sist sesong. Ole Gunnar Solskjærs menn ble slått ut i gruppespillet etter to seirer over Stuttgart og to tap for både FC København og Steaua Bucuresti.

PSV - Milan

Av andre spennende kamper i playoffen til mesterligaen kan PSV – Milan og Lyon – Real Sociedad nevnes. Moldes overmenn fra Legia Warszawa møter Steaua Bucuresti, som slo den norske seriemesteren to ganger i europaligaen sist sesong.

Også ukrainske Metalist Kharkiv, som møter Schalke, avventer avgjørelse i en disiplinærsak før laget kan delta i siste kvalifiseringsrunde. Den ukrainske klubben er involvert i en annen sak enn Besiktas og Fenerbache, og der faller avgjørelsen tidligere.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.