Se, Tromsø scorer på hjemmebane!

«Gutan» tok sin første seier på seks kamper og har igjen los på medalje.

Tromsø scoret mot Stabæk

Tromsø-spillerne jubler etter at George Mourad har satt inn 1-0 tidlig i kampen.

Tromsø - Stabæk 3-0

Etter tre uavgjort-kamper på rad klarte Tromsø endelig å snu den vonde trenden.

Se fyldig kampreferat her: Tromsø - Stabæk

For til tross for at Stabæk kunne skilte med flere av sine stjernespillere tilbake fra start, hjalp det lite mot effektive Tromsø.

– Vi har hatt litt stang-ut i det siste, og endelig får vi det tidlige målet. Jeg er veldig fornøyd. Gutta gjør en kjempeinnsats, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV2 etter kampen.

Tidlig baklengs for Nannskog og co.

For selv om både Daniel Nannskog og Pontus Farnerud var tilbake i startoppstillingen for bæringene, var det Tromsø som fikk den viktige førstescoringen.

Allerede etter fem minutter lå ballen i buret bak Jon Knudsen.

Stabæk-back Vegar Hedenstad klarerte et innlegg rett i beina på George Mourad, som smalt til på helvolley. Ballen suste i nota til høyre for Stabæk-keeperen. Det var Mourads fjerde mål denne sesongen..

– Vi får en marerittstart og sliter med å komme tilbake. Det blir litt nervøst fremover fordi vi er redd for å slippe inn flere. Vi spiller bra fotball, men vi slipper inn rare mål, forklarer Daniel Nannskog etter kampen.

1-0-ledelsen stod seg til pause, men Stabæk var langt ifra ufarlige. Veigar Pall Gunnarsson hadde blant annet et skudd i tverrliggeren etter 35 minutter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mo Ahamed

Mo Ahamed spilte en god kamp for Tromsø. Her i duell med Stabæks Jon Inge Høiland og Vegar Eggen Hedenstad.

Stabæk presset, Tromsø scoret

Etter hvilen fortsatte Stabæk å trille ball. Men de helt store sjansene uteble. I stedet var det hjemmelaget som doblet ledelsen.

Etter 65 minutters spill økte Remi Johansen ledelsen til 2-0, da han stanget inn et godt innlegg fra Hans-Åge Yndestad - etter slett markering i Stabæk-forsvaret.

– Stabæk er ballsikre, men vi klarer å skape mange gode sjanser utover i andre omgang. Da kommer heller ikke Stabæk til noe særlig, sier en strålende fornøyd Per-Mathias Høgmo.

Straffe og helsvart kveld for Stabæk

Det er ingen underdrivelse at 3-0-resultatet lyver litt om søndagens oppgjør på Alfheim. Men Tromsø var best, og fikk nok en nettkjenning helt på tampen.

George Mourad satte sin andre for kvelden på straffe to minutter på overtid.

Nannskog spilte sin første kamp for Stabæk siden 6. juni, men har troa på at Stabæk vil snu den dårlige trenden. Bæringene har ikke vunnet siden de slo Molde 4-3 på Fornebu 5. juli.

– Vi vil ikke bli noe nytt Fredrikstad, så det er viktig at vi står sammen som en stor familie og tar vare på hverandre. Vi sliter med selvtilliten, men jeg har troen på at vi kommer sterkt tilbake, sier Nannskog.

Tromsø henger med i toppen

Med kveldens seier overtok Tromsø andreplassen på tabellen, og sendte samtidig Vålerenga ned til bronse-plass.

Full oversikt: Tabell Eliteserien 2010

Etter en god periode før VM-pausen, er Stabæk virkelig nede i en bølgedal og er helt nede på 11. plass på tabellen etter 19 serierunder.

– Det er veldig rart, vi er ikke vant til å være i en sånn situasjon. Det føles "skit-tungt" akkurat nå, sier Nannskog.

Bærumsklubben har nå sluppet inn 13 baklengs på de siste fem kampene.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.