NRK Meny
Normal

Se, Tromsø scorer på hjemmebane!

«Gutan» tok sin første seier på seks kamper og har igjen los på medalje.

Tromsø scoret mot Stabæk

Tromsø-spillerne jubler etter at George Mourad har satt inn 1-0 tidlig i kampen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Tromsø - Stabæk 3-0

Etter tre uavgjort-kamper på rad klarte Tromsø endelig å snu den vonde trenden.

Se fyldig kampreferat her: Tromsø - Stabæk

For til tross for at Stabæk kunne skilte med flere av sine stjernespillere tilbake fra start, hjalp det lite mot effektive Tromsø.

– Vi har hatt litt stang-ut i det siste, og endelig får vi det tidlige målet. Jeg er veldig fornøyd. Gutta gjør en kjempeinnsats, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV2 etter kampen.

Tidlig baklengs for Nannskog og co.

For selv om både Daniel Nannskog og Pontus Farnerud var tilbake i startoppstillingen for bæringene, var det Tromsø som fikk den viktige førstescoringen.

Allerede etter fem minutter lå ballen i buret bak Jon Knudsen.

Stabæk-back Vegar Hedenstad klarerte et innlegg rett i beina på George Mourad, som smalt til på helvolley. Ballen suste i nota til høyre for Stabæk-keeperen. Det var Mourads fjerde mål denne sesongen..

– Vi får en marerittstart og sliter med å komme tilbake. Det blir litt nervøst fremover fordi vi er redd for å slippe inn flere. Vi spiller bra fotball, men vi slipper inn rare mål, forklarer Daniel Nannskog etter kampen.

1-0-ledelsen stod seg til pause, men Stabæk var langt ifra ufarlige. Veigar Pall Gunnarsson hadde blant annet et skudd i tverrliggeren etter 35 minutter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mo Ahamed

Mo Ahamed spilte en god kamp for Tromsø. Her i duell med Stabæks Jon Inge Høiland og Vegar Eggen Hedenstad.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Stabæk presset, Tromsø scoret

Etter hvilen fortsatte Stabæk å trille ball. Men de helt store sjansene uteble. I stedet var det hjemmelaget som doblet ledelsen.

Etter 65 minutters spill økte Remi Johansen ledelsen til 2-0, da han stanget inn et godt innlegg fra Hans-Åge Yndestad - etter slett markering i Stabæk-forsvaret.

– Stabæk er ballsikre, men vi klarer å skape mange gode sjanser utover i andre omgang. Da kommer heller ikke Stabæk til noe særlig, sier en strålende fornøyd Per-Mathias Høgmo.

Straffe og helsvart kveld for Stabæk

Det er ingen underdrivelse at 3-0-resultatet lyver litt om søndagens oppgjør på Alfheim. Men Tromsø var best, og fikk nok en nettkjenning helt på tampen.

George Mourad satte sin andre for kvelden på straffe to minutter på overtid.

Nannskog spilte sin første kamp for Stabæk siden 6. juni, men har troa på at Stabæk vil snu den dårlige trenden. Bæringene har ikke vunnet siden de slo Molde 4-3 på Fornebu 5. juli.

– Vi vil ikke bli noe nytt Fredrikstad, så det er viktig at vi står sammen som en stor familie og tar vare på hverandre. Vi sliter med selvtilliten, men jeg har troen på at vi kommer sterkt tilbake, sier Nannskog.

Tromsø henger med i toppen

Med kveldens seier overtok Tromsø andreplassen på tabellen, og sendte samtidig Vålerenga ned til bronse-plass.

Full oversikt: Tabell Eliteserien 2010

Etter en god periode før VM-pausen, er Stabæk virkelig nede i en bølgedal og er helt nede på 11. plass på tabellen etter 19 serierunder.

– Det er veldig rart, vi er ikke vant til å være i en sånn situasjon. Det føles "skit-tungt" akkurat nå, sier Nannskog.

Bærumsklubben har nå sluppet inn 13 baklengs på de siste fem kampene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.