Hopp til innhold

Tromsø banket RBK!

To mål hver av Rushfeldt-erstatter Adriano Munoz og Morten Moldskred sørget for en komfortabel seier til Tromsø som for alvor er med i gullkampen.

Tromsø banket Rosenborg
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Kampens to store spillere ble Morten Moldskred og Adriano Munoz som med to mål hver sikret en komfortabel 4-0 seier for Tromsø.

NRKsport.no fulgte kampen

Dette er TILs største seier over RBK gjennom tidene. I 2004 vant de 4-1.

Det var også Rosenborgs største tap siden 1-5 i Fredrikstad i 3. August 2005. Ingen lykkedag for trøndere denne datoen!

Tøff start for Tromsø

Rosenborg åpnet best på Alfheim og hadde et par gode muligheter til å ta ledelsen. Tromsø ble løpende en del i mellom og slet med å komme seg inn i kampen.

Den tøffe starten ble ikke bedre av at Sigurd Rushfeldt måtte hinke av banen etter kun ti minutter, men innhopperen Adriano Munoz skulle etterhvert vise at Tromsø har en bred nok stall til å kunne kjempe i toppen utover høsten.

Drømme-innhopp av Adriano

Adriano Munoz hadde ikke scoret mål i eliteserien i 2008 og Alfheim-publikummet var nok skeptisk da deres yndling Sigurd Rushfeldt måtte gå av banen.

Men Munoz var frisk med en gang han entret kunstgresset på Alfheim. Etter at Morten Moldskred hadde gitt ”Gutan” ledelsen var det klart for Adriano til å åpne scoringskontoen.

Adriano Munoz

Adriano Munoz scoret to mål i kampen mot Rosenborg.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Et vakkert angrep etter 33 minutter endte med et innlegg fra Joel Lindpere og Adriano kunne enkelt doblet ledelsen for hjemmelaget.

Dette var et tøft slag for Rosenborg som hadde dominert så langt, men det skulle bli verre.

På overtid rotet Andreas Nordvik og Alejandro Lago det til for seg selv. Ruben Yttergård Jensen fanget ballen og spilte fri Adriano som enkelt satte ballen i mål bak en sjanseløs Alexander Lund Hansen.

Etter kampen fortalte Adriano til TV2 at han var godt fornøyd.

- Det føles veldig bra. Det er godt å score de to første målene for TIL.

Total dominans

Tromsø var kanskje litt heldige i 1.omgang, men etter pause dominerte hjemmelaget fullstendig mot et Rosenborg lag som etter hvert resignerte.

Tromsø skapte den ene sjansen etter den andre i kampens siste omgang og det tok ikke lang tid før det var tydelig at RBK ga opp.

Erik Hamren kastet innpå flere unggutter og valgte å spasere sine beste spillere til neste møte i serien mot Stabæk.

Det var derfor bare et tidsspørsmål før TIL skulle øke ledelsen, men det drøyde lenge. Ikke før etter 86 minutter satte Morten Moldskred den siste spikeren i kista etter et lekkert skudd i det lengste hjørnet bak Alexander Lund Hansen.

Forventet seier

Tromsø-trener Steinar Nilsen smilte fra øret til øret etter kampen. Han var godt fornøyd med seieren, men var ikke overrasket over utfallet.

- Jeg forventet at vi skulle vinne. Det gjør jeg alltid når vi spiller kamper. Vi spiller en kanonkamp og er bedre enn Rosenborg i to omganger.

Med den overbevisende seieren mot Rosenborg er Tromsø for alvor med i gullkampen.

Vinner ”gutan” hengekampen mot HamKam på onsdag kan de klatre opp helt opp i ryggen på Stabæk. Det ligger med andre ord an til en spennende høst for alle med hjertet i Tromsø.

Gullhåpet forsvinner for Rosenborg

Etter tapet mot TIL ligger Rosenborg ti poeng bak storspillende Stabæk og det kan fort vise seg å være alt for mye for trønderne å ta igjen.

Mot Tromsø fikk Rosenborg skikkelig bank og trønderne må heve seg flere hakk om de skal ha en mulighet mot Stabæk på onsdag.

Erik Hamren var etter kampen ikke så opptatt av gullet, han valgte heller å skryte av Tromsø.

- Vi er bra i de første 30 minuttene og da faller vi helt sammen. Tromsø er effektive som et topplag skal være, de imponerer med sin klokhet og effektivitet.

Fotball

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Tysk VM-helt sparket etter ni måneder

  Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben Altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer.

  Under Kloses ledelse har Altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien.

  – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i Altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag.

  – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at Altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til.

  Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)

  Miroslav Klose
  Foto: VINCENZO PINTO / AFP
 • TV 2: Hegerberg tilbake etter langtidsskade

  Ada Hegerberg returnerer til Lyons tropp når de møter Chelsea i Mesterligaen onsdag. Det melder TV 2. Verken Lyon eller Hegerberg selv har foreløpig bekreftet nyheten.

  Stjernespissen har slitt med skader i lang tid, og vært ute siden hun pådro seg en smell mot Belgia i september.

  Neste mulighet for å spille landskamper er i april når Hege Riises lag møter Spania og Sverige i privatlandskamper.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Italias landslag varsler Vialli-hyllest

  Regjerende europamester Italia går på banen for å hedre den avdøde spisshelten Gianluca Vialli når EM-kvalifiseringen innledes mot England torsdag.

  Vialli døde i januar etter en lang kamp med bukspyttkjertelkreft, kun 58 år gammel.

  Spisslegenden var landslagssjef Roberto Mancinis beste venn og mangeårige lagkamerat i Sampdoria på 1980- og 1990-tallet.

  – Jeg har allerede snakket om det med spillerne. For oss vil det være viktig å huske ham. Det er som om han er med oss, sa Mancini mandag.

  – Han hadde sin plass, og dette er ikke lett for oss. Vi må prøve å gjøre det bra for ham, la han til. (NTB)

  Vialli og Mancini
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP
 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund