3 x Messi - nærmer seg mesterligarekord

Lionel Messi scoret tre mål da et litt daft Barcelona utklasset Ajax i mesterligaen. Om argentineren fortsetter i samme stil fremover blir han snart turneringens mestscorende gjennom tidene.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-AJAX

Lionel Messi har grunn til å glise. Han har slettet de fleste scoringsrekorder allerede, men nå nærmer han seg enda en med stormskritt. Han er ikke langt unna å bli mesterligaens toppscorer gjennom tidene.

Foto: LLUIS GENE / Afp

FYLDIG KAMPREFERAT: Barcelona - Ajax 4-0

Barcelona så ikke ut til å anstrenge seg nevneverdig da de sikret en komfortabel seier over Ajax tirsdag kveld, i det som var lagenes første gruppespillskamp i sesongens mesterliga.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-AJAX

Her lurer Lionel Messi Ajax-forsvaret og scorer ett av sine 62 mesterligamål.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Tungen på vektskålen var, som det så ofte er, Lionel Messi.

Nærmer seg Raúl med stormskritt

Den lille magikeren var ikke så mye involvert i spillet, men gjorde likevel jobben da han først fikk ballen. Messi scoret tre ganger på Camp Nou, og hadde store nok sjanser til at det like gjerne kunne og kanskje burde blitt både fire og fem mål.

Nå nærmer argentineren seg nok en scoringsrekord, og denne henger høyt. Han trenger bare ni mål til før han slår den tidligere Real Madrid-spilleren Raúl og blir historiens mestscorende i mesterligaen.

Mye må selvsagt klaffe om det skal skje allerede i denne sesongen, men det ser lovende ut dersom Messi fortsetter i samme stil som mot Ajax.

Nå har han 62 mål på 72 mesterligakamper. Raúl stanset på 71 scoringer i mesterligaen før han ga seg i Real Madrid for tre år siden.

Elegante mål

1-0-målet til Messi var av det vakre slaget og kom på et direkte frispark fra 22-23 meter. Frisparket gikk utenfor muren, og det snek seg elegant inn via stolpen i keeperhjørnet til Kenneth Vermeer.

Ti minutter ut i 2. omgang ble det 2-0. Sergio Busquets raidet inn i boksen til Ajax og slapp ballen elegant til Messi. Han fintet bort en motstander og satte enkelt ballen forbi Vermeer.

Neymar fikk sjansen på topp sammen med Messi og hadde et nydelig forarbeid til Gerard Piques 3-0-scoring. Så var det duket for Messi igjen. Han lekte seg med ballen og motspillerne og gjorde alt selv da han trillet inn 4-0 kvarteret før slutt.

En god Svein Oddvar Moen dømte straffe til Ajax. Den reddet Barca-keeper Victor Valdés.

Møttes for første gang

For to klubber med så tette bånd som Barcelona og Ajax er det nesten utrolig at klubbene aldri har møtt hverandre i en offisiell kamp før onsdag kveld.

Båndene mellom klubbene stammer fra 1973 da Johan Cruyff skiftet fra Ajax til Barcelona. Siden har hele 13 spillere byttet fra Ajax til Barcelona enten direkte eller via omveier. Seks spillere har gått motsatt vei.

Ajax-trener Frank de Boer er en av dem som har spilt for begge klubbene. Onsdag måtte han se at laget sitt ble et nummer for lite.

Det er høye forventninger til det spanske laget i årets mesterliga, og spillerne er nok sugne på å revansjere måten de røk ut på i forrige sesong. I kvartfinalen tapte Barcelona til sammen 7-0 mot Bayern München - som senere vant hele turneringen.

I den andre kampen i gruppe H vant Milan 2-0 over Celtic på San Siro etter to scoringer de siste ti minuttene av Christian Zapata og Sulley Muntari.

Fotballnyheter