NRK Meny
Normal

Trenerjobb står ledig

Ole Gunnar Solskjær vil trolig bli tilbudt en trenerjobb i Manchester United.

Manchester United manager Alex Ferguson sammen med Ole Gunnar Solskjær
Foto: ANDREW YATES / AFP

Nordmannen har en høy stjerne i klubben og de vil trolig tilby han den ledige jobben som reservelagstrener i klubben når han nå legger opp.

- Det er en ledig jobb som reservelagstrener. Vi tror han vil bli tilbudt den en av de nærmeste dagene, sier sportsredaktør Peter Spencer i Manchester Evening News til NRK.

Mangeårig venn og fotograf Morten Krogvold har visst om Solskjærs besluttning i en tid. Han har også fått forståelsen om at kristiansunderen vil gå inn i en trenerrolle i klubben.

- Jeg vet at han kommer til å bli trener for spissene til United. For hvis Rooney og Ronaldo som er så fantastiske, hadde vært like gode som Solskjær foran mål hadde de scoret 40 mål hver eneste sesong, sier Krogvold.

Kan bli en bra trener

Egil Drillo Olsen er sikker på at Ole Gunnar Solskjær kan bli en god fotballtrener. Nøkkelordet er motivasjon.

- Hvis han er motivert så blir han god der også. Han er flink med mennesker og er nysgjerrig. Ja, at han kan bli en bra fotballtrener er jeg helt sikker på, sier Drillo.

- Han kom til meg fra U21-laget i 1995 og har vokst jevnt og trutt som fotballspiller. Han er blitt bedre og bedre og fått en fantastisk karriere, fortsetter den tidligere norske landslagssjefen.

- Han har dessuten vist seg som mer enn en fotballspiller med sitt samfunnsengasjement ellers, sier Drillo.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.