Landslagstrener om Klaveness-kritikk: – Hun bommer

J19-landslagstrener Jarl Torske stiller seg uforstående til kritikken mot Norges Fotballforbunds (NFF) spillerutvikling.

Jarl Torske

J19-landslagstrener Jarl Torske mener kritikken fra Lise Klaveness er utdatert.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Jeg synes ikke hun treffer med kritikken. Det er på ingen måte «Drillo» sin spillestil som ligger til grunn for talentutviklingen, sier Torske til NRK.no.

Lise Klaveness

Tidligere landslagsspiller Lise Klaveness tok et oppgjør med NFF i en kronikk om forbundets talentutvikling.

Foto: NRK

Tidligere A-landslagsspiller Lise Klaveness kom tirsdag med krass kritikk av Norges Fotballforbunds talentarbeid.

Hun mener utviklingen har vært innrettet «Drillo»s kyniske kontringsfotball, og at NFF ikke har latt spillerne utvikle sine tekniske ferdigheter.

Jarl Torske har hatt ansvaret for J19-landslaget i 12 år, og ble senest i fjor kåret til årets trener i Norge på kvinnesiden.

Mener kritikken er utdatert

Han sier spillerutviklingen har tatt enorme steg fra da Lise Klaveness selv var U-landslagsspiller.

– Det finnes mange flere teknisk gode spillere i dag enn det gjorde for 10-15 år siden. Jeg ser ikke bort ifra at Klaveness har opplevd treningen slik, men fremgangen har vært enorm de siste årene, sier Torske.

Han avviser at landslagstrenere ikke tør å la talenter prøve og feile.

– Noe av selve mantraet på noen av de landslagene jeg har hatt, er at de skal våge å bruke sine ferdigheter. Men det betyr ikke at man ikke kan organisere og strukturere laget, sier Torske.

– Ny generasjon på vei

Torske trekker i likhet med fotballpresident Yngve Hallén frem de nylige prestasjonene av U-landslagene: J20-landslagets avansering til VM-kvartfinale i sommer, og U21-landslagets playoff-plass til EM.

– Det kommer frem en ny generasjon spillere med et helt annet repertoar som helt sikkert vil prege spillestilen til landslagene i årene fremover. NFF har lagt flere føringer for ferdighetsutvikling de siste årene, og det begynner vi å se resultatet av, sier Torske.

Fotballnyheter