Hopp til innhold

Stabæk-treneren innrømmer upassende adferd

Stabæk-trener Øyvind Eide har de siste dagene blitt beskyldt for å ha frosset ut Leni Larsen Kaurin fra laget etter at hun ikke gjengjeldte hans følelser. Nå tar han bladet fra munnen og beklager sin egen oppførsel.

Øyvind Eide

Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer å ha opptrådt upassende overfor en spiller i et intervju med VG. Bildet er fra torsdagens trening.

Leni Larsen Kaurin

Leni Larsen Kaurin har i intervjuer fortalt at treneren var forelsket i henne og at avvisningene gjorde at hun ble frosset ut.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det var upassende adferd, innrømmer Eide overfor VG.


Tidligere denne uka fortalte Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin historien om at trener Øyvind Eide ble forelsket i henne, og hvordan hun opplevde dette.


I intervjuet fortalte hun også at belastningen i denne perioden var så stor at hun til slutt oppsøkte psykolog.


Kaurin mener at da hun gjorde det klart for Eide at hun ikke gjengjeldte følelsene, ble hun etter hvert frosset ut av laget.

– Jeg var betatt av en spiller

Nå har Stabæk-treneren valgt å stå frem i et intervju med VG. I intervjuet sier han han at han innser at han oppført seg dumt.

– Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. I den tiden var det en flørtende sjargong, og det ble utvekslet en del sms som var vanlig innenfor den sjargongen, sier Eide, som innrømmer at han viste dårlig skjønn.

Reagerer på fremstilling

Stabæk-ledelsen sier at Eide har tatt noen ukloke valg i denne saken. De vil likevel ikke kalle det «sextrakassering».

Dette reagerer Leni Larsen Kaurin på.

– Jeg hører andre bruke begreper som overtramp, overgrep, trakassering, sextrakassering og så videre. Med NISO til stede forklarte jeg bare hva som har skjedd, og så får andre fortelle hva det skal hete juridisk. Men jeg har ikke sagt at dette ikke er trakassering eller ikke er sextrakassering.

– Eides versjon er feil, sier hun videre til VG.

Kaurin fortalte sin versjon i et lengre intervju med NRK.no tidligere i uka.

– Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra ham. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det, sa Kaurin.

– Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sa Kaurin.

Hun fortalte også at Eide hadde gitt henne utenomsportslige bemerkninger på treningsfeltet.

Vil vurdere trenerens stilling

Stabæks styreleder Espen Moe sier til NRK.no at klubben kommer til å bruke de neste dagene på å vurdere hva de eventuelt skal foreta seg videre i saken.

– Vi mener det er upassende atferd av en trener å invitere en av spillerne ut på middag, blant annet. Vi skal diskutere i de nærmeste dagene hvilke konsekvenser dette får for treneren, sier Moe.

– Har dere tillit til Eide videre?

– Det er en av de tingene vi skal diskutere.

– Er det aktuelt at han ikke får fortsette som Stabæk-trener?

– Vi skal ikke utelukke noen løsninger nå. Men det er dette skal vi diskutere, sier Moe.

Vurderer ikke stilling

Eide sier at han ikke vurderer sin stilling som trener i klubben, ettersom han opplever at han fortsatt har tillit i spillergruppa.

Stabæk-treneren tilbakeviser også at det ligger personlige årsaker bak at Leni Larsen Kaurin ikke fikk fornyet kontrakt i klubben.

– Det at hun ikke fikk ny kontrakt er utelukkende et sportslig valg. Sportslig utvalg kom med innstillingen, og jeg støttet den fordi det var fire andre landslagsspillere som var yngre, tilgjengelige og kunne spille i hennes posisjon, sier han.

NRK har gjentatte ganger de siste dagene forsøkt å snakke med Eide. Han har ikke svart, og klubbens styreleder har bekreftet at Eide er kjent med Kaurins historie. Heller ikke fredag ettermiddag har han svart på NRKs henvendelser.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten