Hopp til innhold

Stabæk-treneren innrømmer upassende adferd

Stabæk-trener Øyvind Eide har de siste dagene blitt beskyldt for å ha frosset ut Leni Larsen Kaurin fra laget etter at hun ikke gjengjeldte hans følelser. Nå tar han bladet fra munnen og beklager sin egen oppførsel.

Øyvind Eide

Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer å ha opptrådt upassende overfor en spiller i et intervju med VG. Bildet er fra torsdagens trening.

Leni Larsen Kaurin

Leni Larsen Kaurin har i intervjuer fortalt at treneren var forelsket i henne og at avvisningene gjorde at hun ble frosset ut.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det var upassende adferd, innrømmer Eide overfor VG.


Tidligere denne uka fortalte Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin historien om at trener Øyvind Eide ble forelsket i henne, og hvordan hun opplevde dette.


I intervjuet fortalte hun også at belastningen i denne perioden var så stor at hun til slutt oppsøkte psykolog.


Kaurin mener at da hun gjorde det klart for Eide at hun ikke gjengjeldte følelsene, ble hun etter hvert frosset ut av laget.

– Jeg var betatt av en spiller

Nå har Stabæk-treneren valgt å stå frem i et intervju med VG. I intervjuet sier han han at han innser at han oppført seg dumt.

– Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. I den tiden var det en flørtende sjargong, og det ble utvekslet en del sms som var vanlig innenfor den sjargongen, sier Eide, som innrømmer at han viste dårlig skjønn.

Reagerer på fremstilling

Stabæk-ledelsen sier at Eide har tatt noen ukloke valg i denne saken. De vil likevel ikke kalle det «sextrakassering».

Dette reagerer Leni Larsen Kaurin på.

– Jeg hører andre bruke begreper som overtramp, overgrep, trakassering, sextrakassering og så videre. Med NISO til stede forklarte jeg bare hva som har skjedd, og så får andre fortelle hva det skal hete juridisk. Men jeg har ikke sagt at dette ikke er trakassering eller ikke er sextrakassering.

– Eides versjon er feil, sier hun videre til VG.

Kaurin fortalte sin versjon i et lengre intervju med NRK.no tidligere i uka.

– Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra ham. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det, sa Kaurin.

– Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sa Kaurin.

Hun fortalte også at Eide hadde gitt henne utenomsportslige bemerkninger på treningsfeltet.

Vil vurdere trenerens stilling

Stabæks styreleder Espen Moe sier til NRK.no at klubben kommer til å bruke de neste dagene på å vurdere hva de eventuelt skal foreta seg videre i saken.

– Vi mener det er upassende atferd av en trener å invitere en av spillerne ut på middag, blant annet. Vi skal diskutere i de nærmeste dagene hvilke konsekvenser dette får for treneren, sier Moe.

– Har dere tillit til Eide videre?

– Det er en av de tingene vi skal diskutere.

– Er det aktuelt at han ikke får fortsette som Stabæk-trener?

– Vi skal ikke utelukke noen løsninger nå. Men det er dette skal vi diskutere, sier Moe.

Vurderer ikke stilling

Eide sier at han ikke vurderer sin stilling som trener i klubben, ettersom han opplever at han fortsatt har tillit i spillergruppa.

Stabæk-treneren tilbakeviser også at det ligger personlige årsaker bak at Leni Larsen Kaurin ikke fikk fornyet kontrakt i klubben.

– Det at hun ikke fikk ny kontrakt er utelukkende et sportslig valg. Sportslig utvalg kom med innstillingen, og jeg støttet den fordi det var fire andre landslagsspillere som var yngre, tilgjengelige og kunne spille i hennes posisjon, sier han.

NRK har gjentatte ganger de siste dagene forsøkt å snakke med Eide. Han har ikke svart, og klubbens styreleder har bekreftet at Eide er kjent med Kaurins historie. Heller ikke fredag ettermiddag har han svart på NRKs henvendelser.

Fotball

 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund