Stabæk-treneren innrømmer upassende adferd

Stabæk-trener Øyvind Eide har de siste dagene blitt beskyldt for å ha frosset ut Leni Larsen Kaurin fra laget etter at hun ikke gjengjeldte hans følelser. Nå tar han bladet fra munnen og beklager sin egen oppførsel.

Øyvind Eide

Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer å ha opptrådt upassende overfor en spiller i et intervju med VG. Bildet er fra torsdagens trening.

Leni Larsen Kaurin

Leni Larsen Kaurin har i intervjuer fortalt at treneren var forelsket i henne og at avvisningene gjorde at hun ble frosset ut.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det var upassende adferd, innrømmer Eide overfor VG.


Tidligere denne uka fortalte Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin historien om at trener Øyvind Eide ble forelsket i henne, og hvordan hun opplevde dette.


I intervjuet fortalte hun også at belastningen i denne perioden var så stor at hun til slutt oppsøkte psykolog.


Kaurin mener at da hun gjorde det klart for Eide at hun ikke gjengjeldte følelsene, ble hun etter hvert frosset ut av laget.

– Jeg var betatt av en spiller

Nå har Stabæk-treneren valgt å stå frem i et intervju med VG. I intervjuet sier han han at han innser at han oppført seg dumt.

– Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. I den tiden var det en flørtende sjargong, og det ble utvekslet en del sms som var vanlig innenfor den sjargongen, sier Eide, som innrømmer at han viste dårlig skjønn.

Reagerer på fremstilling

Stabæk-ledelsen sier at Eide har tatt noen ukloke valg i denne saken. De vil likevel ikke kalle det «sextrakassering».

Dette reagerer Leni Larsen Kaurin på.

– Jeg hører andre bruke begreper som overtramp, overgrep, trakassering, sextrakassering og så videre. Med NISO til stede forklarte jeg bare hva som har skjedd, og så får andre fortelle hva det skal hete juridisk. Men jeg har ikke sagt at dette ikke er trakassering eller ikke er sextrakassering.

– Eides versjon er feil, sier hun videre til VG.

Kaurin fortalte sin versjon i et lengre intervju med NRK.no tidligere i uka.

– Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra ham. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det, sa Kaurin.

– Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sa Kaurin.

Hun fortalte også at Eide hadde gitt henne utenomsportslige bemerkninger på treningsfeltet.

Vil vurdere trenerens stilling

Stabæks styreleder Espen Moe sier til NRK.no at klubben kommer til å bruke de neste dagene på å vurdere hva de eventuelt skal foreta seg videre i saken.

– Vi mener det er upassende atferd av en trener å invitere en av spillerne ut på middag, blant annet. Vi skal diskutere i de nærmeste dagene hvilke konsekvenser dette får for treneren, sier Moe.

– Har dere tillit til Eide videre?

– Det er en av de tingene vi skal diskutere.

– Er det aktuelt at han ikke får fortsette som Stabæk-trener?

– Vi skal ikke utelukke noen løsninger nå. Men det er dette skal vi diskutere, sier Moe.

Vurderer ikke stilling

Eide sier at han ikke vurderer sin stilling som trener i klubben, ettersom han opplever at han fortsatt har tillit i spillergruppa.

Stabæk-treneren tilbakeviser også at det ligger personlige årsaker bak at Leni Larsen Kaurin ikke fikk fornyet kontrakt i klubben.

– Det at hun ikke fikk ny kontrakt er utelukkende et sportslig valg. Sportslig utvalg kom med innstillingen, og jeg støttet den fordi det var fire andre landslagsspillere som var yngre, tilgjengelige og kunne spille i hennes posisjon, sier han.

NRK har gjentatte ganger de siste dagene forsøkt å snakke med Eide. Han har ikke svart, og klubbens styreleder har bekreftet at Eide er kjent med Kaurins historie. Heller ikke fredag ettermiddag har han svart på NRKs henvendelser.

Fotball

 • Tronstad med to perlemål

  Sondre Tronstad hadde virkelig stilt inn siktet da Vitesse vartet opp med en storseier over Cambuur i den nederlandske æresdivisjonen lørdag. Nordmannen smalt inn to langskudd, før han ble byttet ut etter 72 minutter på stillingen 5-1 til Vitesse. Noen minutter senere sto det 6-1 på tavla, og det ble også resultatet.

  Sondre Tronstad, Vitesse
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
 • Dommerbråk etter Dortmund-tap

  Erling Braut Haaland noterte seg for scoring da Borussia Dortmund tapte 2-3 etter en omdiskutert VAR-straffe til Bayern.

  Haaland forsto svært lite av dommerens avgjørelse.

  – Det er en skandale, sier Haaland om dommerens innsats.

  Dortmund-spilleren følte laget skulle hatt straffe selv, da Marco Reus ble felt tidligere i kampen.

  – Det var en klar straffe. Jeg spurte dommeren om hvorfor han ikke sjekket VAR, men han mente det ikke var nødvendig, fortalte Haaland til Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft etter kampslutt.

  Kampen startet godt for Dortmund, som tok ledelsen etter bare fire minutter ved Julian Brandt. Ledelsen holdt dog bare i fire minutter, da toppscorer Robert Lewandowski utliknet for bortelaget. Like før pause sørget Kingsley Coman for 2-1 ledelse til Bayern.

  Etter hvilen var det Dortmund som åpnet best. Jude Bellingham fant Erling Braut Haaland, som skrudde ballen i lengste kryss med sin antatt svakere høyrefot.

  Det holdt ikke for Dortmund. Etter en klønete hands av Mats Hummels ble Bayern tildelt straffe etter en VAR-sjekk. Straffen ble ekspedert i mål av Lewandowski som også fastsatte sluttresultatet til 2-3. Situasjonen var svært omdiskutert, og Dortmund-trener Marco Rose pådro seg et rødt kort i kjølvannet av situasjonen.

  Haaland etter scoring mot Bayern.
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Nytt nei til Edvartsen

  Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen har for tredje gang fått nei til å komme tilbake som fotballdommer. Han er tidligere direktør i Storhamar Dragons, og hadde denne siste gangen søkt om å få dømme i 3. divisjon, skriver VG. Edvartsen har i flere år hatt en rekke konflikter med fotballforbundet.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • Kjær ute i seks måneder

  Den danske landslagskapteinen Simon Kjær har pådratt seg en skade på korsbåndet og er ute av spill i seks måneder.

  Kjær skadet seg i Milans 3-0-seier over Genoa i serie A. Han fikk bare spille det første minuttet av kampen før han måtte av med kneskade.

  Nå er det bekreftet at det dreier seg om en korsbåndsskade, opplyser Milan på sine nettsider.

  Klubben skriver at han vil miste seks måneder. Han er en sentral figur både for klubb og landslag og ledet Danmark til VM i Qatar.

  Britain Scotland Denmark WCup 2022
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Rangnick: – En stor utfordring

  Ralf Rangnick møtte fredag pressen for første gang som ny Manchester United-manager. Han tar over for Michael Carrick som har ledet laget etter Ole Gunnar Solskjærs avgang i november.

  Tyskeren, som skal lede United laget ut sesongen, mener klubben bør kunne kjempe i toppen allerede denne sesongen.

  – Vi må ta én kamp av gangen i begynnelsen, men vi ønsker å gjøre det så godt som mulig allerede denne sesongen. Selv om avstanden opp til topp tre er stor, sier Rangnick.

  63-åringen er kjent for en spillestil med høyt press, men er klar på man ikke kan skifte spillestil over natten.

  – Det er ikke lett midt i sesongen, og jeg må få spillerne til å kjøpe min idé om hvordan fotball skal spilles. Nå handler det om å bli kjent med spillerne, og skape mer balanse i laget.

  Den ferske United-manageren innrømte også at han hadde pratet med sin forgjenger OIe Gunnar Solskjær.

  – Jeg snakket halvannen time med Solskjær på telefon. Han var veldig generøs og ga meg detaljer om spillerstallen, forteller Rangnick.

  Manchester United møter Crystal Palace på Old Trafford søndag.

  Ralf Rangnick
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic