NRK Meny
Normal

Zlatan mot Messi i kvartfinalen: – Blir et prestisjeoppgjør

Zlatan Ibrahimovic møter sin tidligere klubb når hans Paris Saint-Germain skal kjempe med Barcelona om en semifinale i mesterligaen.

Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic
Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Se trekningen av kvartfinalene i mesterligaen og europaligaen i faktaboksen til høyre.

Arne Scheie

Arne Scheie ser på Bayern–Juventus som det største oppgjøret i kvartfinalen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Ibrahimovic

Zlatan spilte for Barcelona i 2009/10-sesongen. Her er han med trofeet etter seieren i VM for klubblag.

Foto: Hassan Ammar / AP

– Der vil det handle om prestisje når Zlatan igjen møter Barcelona, sier NRKs fotballekspert Arne Scheie om kvartfinaletrekningen.

Zlatan Ibrahimovic nok en gang vender tilbake til Barcelona for å prøve å revansjere et turbulent år i den katalanske storklubben.

Ibrahimovic møtte Barcelona i kvartfinalen også i fjor. Da ble hans Milan et par nummer for små og ble slått ut med 1–3 sammenlagt.

Nå har Zlatan igjen muligheten til å slå ut sin gamle arbeidsgiver med hardtsatsende PSG.

Laget fra Paris gjør comeback i sluttfasen av mesterligaen. PSG har ikke kommet så langt siden 1995, da de kom seg til semifinalen.

– Det hadde vært morsomt om David Beckham kunne fått spilletid i de oppgjørene, men det er jeg usikker på om skjer, sier Scheie.

– Bayern - Juventus størst

Totalt fem nasjoner var representert blant de åtte klubbene som fortsatt er med i mesterligaen, da kvartfinalene ble trukket i UEFAs hovedkvarter i Nyon fredag.

Med lag som Barcelona, Real Madrid, Juventus, Bayern München og PSG igjen, lå det an til klassiske storoppgjør i kvartfinalen. Og Steve McManaman skuffet ikke fotballelskere da han trakk plastkulene som avgjorde parene.

De mest spennende oppgjørene for nøytrale tilhengere må sies å være Bayern München mot Juventus, mener Scheie.

– All respekt for PSG, men Frankrike har aldri vært en stor fotballnasjon når det gjelder klubblag. Bayern og Juventus er kanskje de største klubbene gjennom tidene fra henholdsvis Tyskland og Italia – to av de største fotballnasjonene. Det blir et klassisk storoppgjør, sier fotballeksperten.

Artikkelen fortsetter under

Bayer Juventus 2004

Bayern mot Juventus er et klassisk storoppgjør i europeisk fotball. Her fra da lagene møtte i 2004.

Foto: DIETHER ENDLICHER / AP

– Dortmund har god mulighet til semi

For første gang på 17 år er det ingen engelske lag som har klart å ta seg til kvartfinalen i den gjeveste turneringen i europeisk klubbfotball. De engelske klubbene har dominert sluttfasen av turneringen de siste årene, men denne sesongen er det spanjolene som stiller sterkest med tre lag blant de åtte siste.

Barcelona ble etter en sterk seier mot Milan i 1/8-finalen favoritt til å ta sin tredje mesterligatittel på fem år, men Real Madrid og Bayern München overvant begge sterk engelsk motstand i forrige runde, og vil gi katalanerne kamp.

Det samme vil de italienske mesterne Juventus, som ikke hadde noe problem med å slå ut Celtic, mens debutantene fra Malaga imponerte hjemme mot Porto onsdag. Det samme gjorde Borussia Dortmund da de kvittet seg med Sjakhtar Donetsk.

GALATASARAY

Galatasaray har svært lidenskapelige supportere. De blir viktige når laget skal møte Real Madrid i kvartfinalen.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det ser ut som om Dortmund har en god mulighet til semifinale nå, mener Scheie om oppgjøret mellom det tyske laget og Malaga.

Galatasaray er i kvartfinalen for første gang siden 2000/01-sesongen og vil ha støtte av sannsynligvis de mest lidenskapelige supporterne i turneringen når de møter storlaget Real Madrid.

I denne fasen av turneringen var det ingen restriksjoner på hvem som kan møte hvem. Det vil si at lag fra samme nasjon kan møte hverandre, noe som ikke har vært tilfelle så langt denne sesongen.

Kvartfinalene spilles 2. og 3. april, mens returmøtene er 9. og 10. april.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia