Målfest, tabber og City-nedtur

Tre dommertabber og en keeperflause preget kampen. Men til slutt viste også Tottenham pur klasse da de ydmyket Manchester City.

SOCCER-ENGLAND-TOT-MCI/ Tottenham Hotspur v Manchester City - Barclays Premier League

HVA GJØR DU HER? Ikke vanskelig for Toby Alderweireld å heade i mål når City-keeper Caballero er på halvdistanse.

Foto: Tony O'Brien / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det var ingenting å si på underholdningsverdien. Og det var i og for seg ingenting å si på spillet, heller.

For nøytrale var det rett og slett en fin kamp å se på, da Tottenham vant 4-1 og påførte Manchester City det andre strake ligatapet etter fem strake seirer. City var best innledningsvis – Tottenham var best avslutningsvis, og i særdeleshet i målprotokollen.

Likevel er det nok mange av aktørene som sitter igjen med en uggen følelse etterpå, da naturligvis med alle i Tottenham-drakt som unntak.

Tabbe, tabbe, tabbe, tabbe

Aller verst føles det nok for Wilfredo Caballero, som fikk sjansen i Manchester City-målet for første gang i ligaen denne sesongen. Fra benken fikk England-keeper Joe Hart se sin kollega gjøre en skrekkelig tabbe da Toby Alderweireld headet inn 2-1 for Tottenham på frispark.

Caballero ruset ut uten mulighet for å fange ballen, og etterlot seg et vidåpent mål.

Tre av de øvrige scoringene burde vært annullert av dommerteamet.

Det var riktig nok ikke lett å se at Kevin De Bruyne var i offside da han satte inn 1-0 for City eter 25 minutter. City kontret lynrask og offsiden var ganske marginal, men TV-bildene viser ikke desto mindre at belgieren hadde brutt offsidelinja da gjennomspillet kom fra Yaya Toure.

Om den offsiden var vrien, var det soleklar offside da Kyle Walker ble spilt fri på Tottenhams høyre side i siste minutt av første omgang. Men Walker fikk løpe vider og slo innlegget som etter hvert førte til at Eric Dier kunne smøre ballen nede ved stolperota fra minst 25 meter til 1-1.

Verdig punktum

Så kom altså Caballeros keepertabbe etter fem minutter i andre omgang, før det igjen var dommernes tur til å feile da Tottenham gikk opp til 3-1 i det 61. kampminuttet.

Målet ble satt inn av Harry Kane, som ikke hadde scoret ligamål siden 24. mai. Faktisk var det hans første Tottenham mål på 12 timer og 28 minutter.

Det skjedde på en retur, etter at Christian Eriksen satte et frispark helt opp i hjørnet der stang og tverrligger møtes, populært kalt krysset.

Nok en gang var TV-reprisen brutal: Kane sto udiskutabelt i offside da skuddet fra Eriksen gikk.

På dette tidspunktet var City i full oppløsning.

Og da Erik Lamela etter 79 minutter fintet vekk Caballero og satte inn 4-1, var det rett og slett pur angrepsfest Tottenham serverte sine trofaste supportere på White Hart Lane – et verdig punktum.

City-tapet betyr at byrival Manchester United kan overta ligaledelsen med hjemmeseier mot Sunderland senere lørdag ettermiddag.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.