NRK Meny
Normal

Tre nye kamper er mistenkt for å ha vært fikset

Stadig nye opplysninger dukker opp i kampfiksingssaken. Etter det NRK erfarer skal ytterligere tre kamper nå være mistenkt for å ha vært fikset.

NRK vet at politiet har mottatt informasjon som knytter flere kamper i andredivisjon til skandalen.

VIDEO: Kampfiksingssaken langt større en først antatt

– Det tar visst ingen ende, og det er veldig, veldig trist å høre, sier Follo-styreleder Ole Bjørn Fausa til NRK om de nye opplysningene som har dukket opp.

Politiet har fattet mistanke ved tre nye kamper i andredivisjon, ettersom resultatene var overraskende og kamputviklingen var spesiell.

– Dette ser ut til å være enda mer omfattende enn noen hadde forventet, sier Fausa.

NRK vet også at enda én Asker-spiller er under mistanke. Så langt har fire spillere, tre fra Follo og en fra Asker, blitt siktet for heleri i kampfiksingssaken.

Follo og Asker involvert

Follo og Asker er involvert i samtlige tre kamper:

Kvik Halden - Asker 22. april 0-0

Blir av lokalavisene Budstikka og Halden Arbeiderblad omtalt som en jevnspilt kamp uten store målsjanser til noen av lagene.

Etter det NRK erfarer endte ikke denne kampen slik kampfikserne hadde håpet på.

– Ikke en eneste kvalifisert målsjanse ble skapt da Kvik Halden tok imot Asker på Halden stadion søndag ettermiddag, skriver Kvik Halden på sine egne hjemmesider.

Senja - Follo 22. april 1-0

Senja scoret kampens eneste mål midtveis ut i andre omgang. Lokalavisene omtalte kamputfallet som noe overraskende, ettersom Senja fikk én spiller utvist det siste kvarteret.

– Vi spiller en god bortekamp i de første 45. Senja slipper lite til, og vi skaper mye sjanser etter godt spill. Andre omgang starter vi ikke like godt, og inviterer vertene inn i kampen med flere balltap i midtbaneleddet. Og etter målet gjør vi alt som vi ikke gjorde i første omgang, sa Follo-trener Hans-Erik Eriksen til Follos hjemmeside etter kampen.

Asker - Follo 26. mai 1-2

Follo vant borte mot Asker etter at kampen bølget frem og tilbake. Asker bommet blant annet på to straffespark i kampen. Hjemmelaget pådro seg også rødt kort.

Fotballnyheter