Tre nye kamper er mistenkt for å ha vært fikset

Stadig nye opplysninger dukker opp i kampfiksingssaken. Etter det NRK erfarer skal ytterligere tre kamper nå være mistenkt for å ha vært fikset.

NRK vet at politiet har mottatt informasjon som knytter flere kamper i andredivisjon til skandalen.

VIDEO: Kampfiksingssaken langt større en først antatt

– Det tar visst ingen ende, og det er veldig, veldig trist å høre, sier Follo-styreleder Ole Bjørn Fausa til NRK om de nye opplysningene som har dukket opp.

Politiet har fattet mistanke ved tre nye kamper i andredivisjon, ettersom resultatene var overraskende og kamputviklingen var spesiell.

– Dette ser ut til å være enda mer omfattende enn noen hadde forventet, sier Fausa.

NRK vet også at enda én Asker-spiller er under mistanke. Så langt har fire spillere, tre fra Follo og en fra Asker, blitt siktet for heleri i kampfiksingssaken.

Follo og Asker involvert

Follo og Asker er involvert i samtlige tre kamper:

Kvik Halden - Asker 22. april 0-0

Blir av lokalavisene Budstikka og Halden Arbeiderblad omtalt som en jevnspilt kamp uten store målsjanser til noen av lagene.

Etter det NRK erfarer endte ikke denne kampen slik kampfikserne hadde håpet på.

– Ikke en eneste kvalifisert målsjanse ble skapt da Kvik Halden tok imot Asker på Halden stadion søndag ettermiddag, skriver Kvik Halden på sine egne hjemmesider.

Senja - Follo 22. april 1-0

Senja scoret kampens eneste mål midtveis ut i andre omgang. Lokalavisene omtalte kamputfallet som noe overraskende, ettersom Senja fikk én spiller utvist det siste kvarteret.

– Vi spiller en god bortekamp i de første 45. Senja slipper lite til, og vi skaper mye sjanser etter godt spill. Andre omgang starter vi ikke like godt, og inviterer vertene inn i kampen med flere balltap i midtbaneleddet. Og etter målet gjør vi alt som vi ikke gjorde i første omgang, sa Follo-trener Hans-Erik Eriksen til Follos hjemmeside etter kampen.

Asker - Follo 26. mai 1-2

Follo vant borte mot Asker etter at kampen bølget frem og tilbake. Asker bommet blant annet på to straffespark i kampen. Hjemmelaget pådro seg også rødt kort.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Haaland usikker før toppkamp

  Det er lite sannsynlig at Erling Braut Haaland spiller Borussia Dortmunds viktige hjemmekamp mot RB Leipzig lørdag, skriver Kicker. Ifølge NTB var ikke storscoreren fra Jæren var ikke å se under Dortmunds siste treningsøkt. Kicker mener det er et klart tegn på at Haaland uteblir fra helgens toppoppgjør mot Alexander Sørloths lag i Bundesliga.

  En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden. Dortmund må vinne for å holde liv i mesterligahåpet.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United