NRK Meny
Normal

Tre klare for åttedelsfinalene

Bayern München, Chelsea og Real Madrid er klare for åttedelsfinalene i mesterligaen etter onsdagens runde av gruppespillet.

Mario Gomez i Bayern München

Mario Gomez hadde god grunn til å juble etter tre mål onsdag

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

Tabeller i mesterligaen

Mario Gomez ble den store helten da han scoret tre av målene da Bayern München slo rumenske Cluj 4-0 på bortebane. Den tyske storklubben sliter i hjemlig serie, men tok sin fjerde strake seier i mesterligaen og er allerede klar for cupspillet.

Kopierte Rösler

Gomez er første tysker til å score hattrick i mesterligaen siden Uwe Rösler gjorde det for Kaiserslautern som innbytter mot HJK Helsingfors i 1998 (5-2).

Gomez senket rumenerne med to scoringer etter flotte angrep i kampens første halvtime. Først knallet han ballen inn via tverrliggeren på en keeperretur, så bredsidet han inn 2-0 fra kloss hold.

I annen omgang fullførte Gomez sitt hattrick, før Thomas Müller satte punktum.

Les: Riise fikset straffe

Løsnet for Chelsea

Etter en litt forsiktig start på kampen mellom Chelsea og Spartak Moskva, løsnet det virkelig for hjemmelaget etter pause. Scoringer av Nicolas Anelka, Didier Drogba og Ivanovic (2) sørget for at de to siste kampene i gruppe F bare blir en formalitet for Chelsea.

Anelka har scoret i alle kampene så langt i høstens mesterliga.

Kampfakta: Chelsea - Spartak Moskva

Didier Drogba og Jevgenij Makeev

Didier Drogba i kamp mot Jevgenij Makeev

Foto: GLYN KIRK / Afp

Snublet

Arsenal stod med full pott før kveldens kamper, men må utsette å feire avansement etter at Milan klarte uavgjort mot Real og Sjakhtar Donetsk slo Arsenal. Arsenal leder fortsatt gruppen sin, mens Milan og Sjakhtar har koblet grepet om 2. plassen i gruppene.

Les: Dobbel Inzaghi ikke nok for Milan

Kampfakta: Sjakhtar Donetsk - Arsenal

Kampfakta: Milan - Real Madrid

Fotballnyheter