Traaen vurderer gruppe C i EM

Olav Traaen har kvinnefotball som spesialfelt. Her vurderer han gruppene i fotball-EM i Finland.

Kelly Smith

Kelly Smith

Foto: MARK RALSTON / AFP

Olav Traaen kommenterer (til artikkel)
Foto: NRK

Resultatservice fotball-EM

England

England har hatt stor fremgang de siste årene, og har ambisjoner om medalje i EM. Det bør de klare. For fire år siden på hjemmebane klarte de nesten å gå videre fra gruppespillet, ogsiden den gang har laget utviklet seg.

Spillerne får lønn fra forbundet, og etter hvert skal serien spilles i sommerhalvåret slik at landslaget kan være i toppform i mesterskap. I april vant de engelske jentene 3 – 0 over Norge. Flere av spillerne er profesjonelle i USA, og det er fysisk sterke spillere som deltar i Finland. Flere er også meget hurtige, men taktisk har England har slitt.

Mitt tips: England går videre, og kjemper om medalje i EM.

Sverige

De spilte åtte strake kamper i år uten tap, men generalprøven mot Norge gikk dårlig for Sverige. De tapte, og ble slaktet av Aftonbladet. For det stilles krav til Sverige. I EM i 2001 spilte de svenske jentene seg frem til finalen, og det gjorde de også i VM i 2003. Sverige vant for for øvrig tidenes første EM i 1984.

Årets EM markerer slutten på Victoria Svensson Sandells lange og gode karriere. Lotta Schelin er en annen spiller man bør ser opp for. Hun er hurtig og teknisk god.

Mitt tips: Sverige går videre, og kjemper om medalje i EM

Italia

Italia har for vane å komme i samme gruppe som Norge i EM. Det skjedde både i 2001 og 2005. Denne gang kan Norge først møte italienerne i en kvartfinale. Kanskje er det noe på gang i italienskkvinnefotball. De vant U19 EM i i fjor foran England. På seniornivå har man dog til gode å hevde seg helt i toppen. Bare fire kamper er spilt i år, og Italia har ikke vært i aksjon siden 28/5.

Kampene i EM sendes på tv, og de italienske jentene får en glimrende mulighet til å vise seg frem. De lever til daglig totalt i skyggen av stjernene i serie A.

Mitt tips: Italia gjør som de pleier. De blir slått ut etter gruppespillet.

Russland

Trenerlegenden Guus Hiddink leder russernes herrelandslag. Nylig besøkte han kvinnenes trening, og kanskje blir dette Russlands EM. Det satses seriøst. Laget har spilt ni treningskamper, dog med varierende resultater i år.

Det varsles et god organisert forsvar og raske kontringer. Undertegnede forventer at Russland kjemper en tøff kamp mot Italia for å gå videre til kvartfinale.

Mitt tips: Russland er i fremgang. Laget går videre til kvartfinale.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB