Traaen vurderer gruppe C i EM

Olav Traaen har kvinnefotball som spesialfelt. Her vurderer han gruppene i fotball-EM i Finland.

Kelly Smith

Kelly Smith

Foto: MARK RALSTON / AFP

Olav Traaen kommenterer (til artikkel)
Foto: NRK

Resultatservice fotball-EM

England

England har hatt stor fremgang de siste årene, og har ambisjoner om medalje i EM. Det bør de klare. For fire år siden på hjemmebane klarte de nesten å gå videre fra gruppespillet, ogsiden den gang har laget utviklet seg.

Spillerne får lønn fra forbundet, og etter hvert skal serien spilles i sommerhalvåret slik at landslaget kan være i toppform i mesterskap. I april vant de engelske jentene 3 – 0 over Norge. Flere av spillerne er profesjonelle i USA, og det er fysisk sterke spillere som deltar i Finland. Flere er også meget hurtige, men taktisk har England har slitt.

Mitt tips: England går videre, og kjemper om medalje i EM.

Sverige

De spilte åtte strake kamper i år uten tap, men generalprøven mot Norge gikk dårlig for Sverige. De tapte, og ble slaktet av Aftonbladet. For det stilles krav til Sverige. I EM i 2001 spilte de svenske jentene seg frem til finalen, og det gjorde de også i VM i 2003. Sverige vant for for øvrig tidenes første EM i 1984.

Årets EM markerer slutten på Victoria Svensson Sandells lange og gode karriere. Lotta Schelin er en annen spiller man bør ser opp for. Hun er hurtig og teknisk god.

Mitt tips: Sverige går videre, og kjemper om medalje i EM

Italia

Italia har for vane å komme i samme gruppe som Norge i EM. Det skjedde både i 2001 og 2005. Denne gang kan Norge først møte italienerne i en kvartfinale. Kanskje er det noe på gang i italienskkvinnefotball. De vant U19 EM i i fjor foran England. På seniornivå har man dog til gode å hevde seg helt i toppen. Bare fire kamper er spilt i år, og Italia har ikke vært i aksjon siden 28/5.

Kampene i EM sendes på tv, og de italienske jentene får en glimrende mulighet til å vise seg frem. De lever til daglig totalt i skyggen av stjernene i serie A.

Mitt tips: Italia gjør som de pleier. De blir slått ut etter gruppespillet.

Russland

Trenerlegenden Guus Hiddink leder russernes herrelandslag. Nylig besøkte han kvinnenes trening, og kanskje blir dette Russlands EM. Det satses seriøst. Laget har spilt ni treningskamper, dog med varierende resultater i år.

Det varsles et god organisert forsvar og raske kontringer. Undertegnede forventer at Russland kjemper en tøff kamp mot Italia for å gå videre til kvartfinale.

Mitt tips: Russland er i fremgang. Laget går videre til kvartfinale.

Fotball

 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Oppfordrer til boikott av Qatar-VM

  Tromsø IL oppfordrer Norges Fotballforbund til å boikotte fotball-VM i Qatar til neste år.

  Det kommer frem i en pressemelding publisert på klubbens hjemmesider fredag formiddag.

  – Det hele startet med en tildeling av mesterskapet som fra flere hold ble kalt korrupt, etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold for tilreisende arbeidere knyttet til byggingen av fasilitetene til VM, skriver klubben i meldingen.

  – Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skriver eliteserieklubben videre.

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Ranheim 3-0
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB