NRK Meny
Normal

Her knuser Toure erkerivalens trippeldrøm

Manchester Citys spillere og fans jublet som aldri før etter at de hadde slått ut erkerival nummer én, Manchester United, i FA-cupen.

SOCCER-ENGLAND/CUP

her scorer Yaya Toure kampens enste mål. Nemanja Vidic når aldri frem med sin takling.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Slik var City - United (1-0)

SOCCER-ENGLAND/CUP

David Platt omfavner Roberto Mancini etter at City har slått ut United.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

– Dette betyr at verden nå bare ser på oss, gliser Manchester City-keeper Joe Hart , som spilte en meget god kamp, overfor ITV1 etter kampen.

For City er ingen ting større enn å slå United, og når det i tillegg står om en finale i verdens eldste fotballturnering - FA-cupen - blir det ekstra stort. Etter kampen på Wembley jublet de lyseblå som mestere.

– Spillerne er i himmelen, fansen er i himmelen, trenerapparatet er i himmelen. Men - vi har ikke vunnet noen ting ennå, sier Hart.

I store deler av kampen spilte de imidlertid som mestere. United startet riktignok best, men den siste timen var de stort sett ett steg bak sine byrivaler.

Utnyttet Carrick-tabbe

SOCCER-ENGLAND/CUP

Yaya Toure jubler av full hals etter sin scoring mot Manchester United.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Belønningen for City kom i form av kampens eneste scoring i det 52. spilleminutt. Uniteds Michael Carrick spilte en skjebnessvanger tversoverpasning i eget forsvar, og Citys Yaya Toure snappet kula.

Han fintet seg vakkert forbi Nemanja Vidic, før han satte ballen lavt forbi Edvin van der Sar.

Da hadde City hatt flere gode sjanser, både ved Vincent Kompany, Gareth Barry og Joleon Lescott.

Toppscoreren misset

Også United hadde to gigantiske tilbud på ett minutt etter ett kvarter, men Premier League-toppscorer Dimitar Berbatov feilet to ganger. Først reddet Joe Hart mesterlig da Berbatov var igjennom, deretter satte bulgareren ballen langt over mål fra tre-fire meter.

Det var faktisk den siste skikkelige sjansen ligalederne hadde i kampen. Noen stor sluttspurt fikk de aldri til, neo en av lagets mest rutinerte spillere nok må ta en del av skylden for.

Rødt for Scholes

Britain Soccer FA Cup

Her setter Paul Scholes inn taklingen som ga direkte rødt kort. Pablo Zabaleta er offeret.

Foto: Jon Super / Ap

For taklingen Paul Scholes serverte i det 71. spilleminutt var ikke veldig egnet til å hjelpe United. Han satte knottene knallhardt i låret på Citys Pablo Zabaleta, som igjen ble liggende med en diger flenge i låret. Scholes fikk direkte rødt av dommer Mike Dean.

– Paul er en utrolig spiller, og har vært det i mange år. Men han har noen «røde» øyeblikk, og dette var et slikt et, sier Manchester United-manager Sir Alex Ferguson til Viasat Fotball etter kampen.

Wayne Rooney satt på tribunen, siden han er supsendert for å ha bannet under en kamp tidligere i vår. Han var nok sårt savnet hos United i dag, for de var ikke veldig farlige mot City.

United leder Premier League, og skal spille semifinale i mesterligaen mot Schalke. Men drømmen om den gjeveste trippelen, den de vant i 1999, ble i dag knust.

City spiller finale i mai mot vinneren av søndagens semifinale mellom Bolton og Stoke.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.