Hopp til innhold

Tottenham tror ikke på Jol

Totteham-manager Martin Jol sitter på ingen måte trygt i sjefsstolen, tross helgens 4-0 seier mot Derby.

Martin Jol sitter utrygt i Tottenham
Foto: Geoff Caddick / AFP

Etter millioninnkjøpene i sommer, og en storstilt satsing foran sesongen, kom aldri ligaåpningen London-klubben hadde drømt om.

I følge BBC er det nå delte meninger om Martin Jol er rett mann til å lede klubben videre, og det til tross for at laget reiste seg og vant 4-0 over Derby i helgen.

Helgens storseier ser nemlig ikke ut til å rette på ting, men ble kun en sovepute for nederlenderen.

- Den informasjonen jeg sitter på er at flere i ledelsen ikke har troen på at Jol er mannen som kan levere jevnlige topp fire plasseringer, mesterligaplass og ennå bedre; mesterligasuksess. Slik jeg forstår det er arbeidet med å erstatte han allerede i gang, forteller BBCs fotballkorrespondent Jonathan Legard.

Miserabel sesongåpning er årsaken

Tottenham åpnet begredelig med to strake tap, henholdsvis mot Sunderland og Everton. Begge motstandere laget hadde målsetning om å ha bak seg på tabellen. Det falt ikke i god jord hos en ledelse som allerede hadde punget ut i overkant av 480 millioner kroner denne sommeren.

Ledelsen skal dermed umiddelbart ha satt i gang arbeidet med å innhente en erstatter, og har sett seg ut Sevillas spanske trener Juande Ramos.

Spanske medier har allerede rapportert at det har foregått samtaler mellom Ramos og representater fra Tottenham på et hotell i Spania, men begge klubbene har avfeid denne informasjonen og hevdet Ramos var på en privat besøk ved hotellet.

- Må skaffe resultater

Inntil videre blir 51 år gamle Jol sittende som trener i Tottenham. Nå får han råd fra tidligere Tottenham-sjef Jerry Francis, som ber Jol om å glemme skriveriet i pressen.

- Jeg har jo hørt at Tottenham har forhørt seg litt, men de har ikke forhandlet med noen nye trenere. Derfor må Jol bare fortsette å konsentrere seg om jobben, for han kan ikke stanse rykter og slikt. Det han må gjøre er å få på plass resultater, forteller Francis til den britiske TV- og radiostasjonen BBC. 

Søndag venter en ny mulighet for Jol å vise at han er rett mann, når Tottenham skal på besøk til Old Trafford og Manchester United.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund