Hopp til innhold

Tottenham tror ikke på Jol

Totteham-manager Martin Jol sitter på ingen måte trygt i sjefsstolen, tross helgens 4-0 seier mot Derby.

Martin Jol sitter utrygt i Tottenham
Foto: Geoff Caddick / AFP

Etter millioninnkjøpene i sommer, og en storstilt satsing foran sesongen, kom aldri ligaåpningen London-klubben hadde drømt om.

I følge BBC er det nå delte meninger om Martin Jol er rett mann til å lede klubben videre, og det til tross for at laget reiste seg og vant 4-0 over Derby i helgen.

Helgens storseier ser nemlig ikke ut til å rette på ting, men ble kun en sovepute for nederlenderen.

- Den informasjonen jeg sitter på er at flere i ledelsen ikke har troen på at Jol er mannen som kan levere jevnlige topp fire plasseringer, mesterligaplass og ennå bedre; mesterligasuksess. Slik jeg forstår det er arbeidet med å erstatte han allerede i gang, forteller BBCs fotballkorrespondent Jonathan Legard.

Miserabel sesongåpning er årsaken

Tottenham åpnet begredelig med to strake tap, henholdsvis mot Sunderland og Everton. Begge motstandere laget hadde målsetning om å ha bak seg på tabellen. Det falt ikke i god jord hos en ledelse som allerede hadde punget ut i overkant av 480 millioner kroner denne sommeren.

Ledelsen skal dermed umiddelbart ha satt i gang arbeidet med å innhente en erstatter, og har sett seg ut Sevillas spanske trener Juande Ramos.

Spanske medier har allerede rapportert at det har foregått samtaler mellom Ramos og representater fra Tottenham på et hotell i Spania, men begge klubbene har avfeid denne informasjonen og hevdet Ramos var på en privat besøk ved hotellet.

- Må skaffe resultater

Inntil videre blir 51 år gamle Jol sittende som trener i Tottenham. Nå får han råd fra tidligere Tottenham-sjef Jerry Francis, som ber Jol om å glemme skriveriet i pressen.

- Jeg har jo hørt at Tottenham har forhørt seg litt, men de har ikke forhandlet med noen nye trenere. Derfor må Jol bare fortsette å konsentrere seg om jobben, for han kan ikke stanse rykter og slikt. Det han må gjøre er å få på plass resultater, forteller Francis til den britiske TV- og radiostasjonen BBC. 

Søndag venter en ny mulighet for Jol å vise at han er rett mann, når Tottenham skal på besøk til Old Trafford og Manchester United.

Fotball

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.