NRK Meny
Normal

Tottenham forbi Livepool

Tottenham slo Liverpool 2-0 på bortenbane og sørget samtidig for at det er londonlaget som er i førersetet for å få spille i europaligaen, og ikke Liverpool.

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaarts perlemål var med på å senke Liverpool

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Kampfakta: Liverpool - Tottenham

Etter en begredelig høstsesong, hadde Kenny Dalglish løftet Liverpool opp slik at den hadde muligheten til å sikre seg den viktige 5. plassen. Tottenham har på den annen side slitt med formen den siste tiden, og så ut til og først å miste mesterligaplassen og nå også europaligaplassen.

Derfor var det på forhånd ikke klart at det var Tottenham og ikke Liverpool som skulle vinne søndagens kamp på Anfield.

Rafael van der Vaart sende en kalddusj nedover ryggen på Livepool-fansen etter ni minutters spill da han fra drøye 16 meter skjøt ballen i en bue over Liverpool-keeper Jose Reina og i mål.

Luka Modric økte til 2-0 på straffe ti minutter etter pause.

Ute av Europa

Dermed er det Tottenham som har kontrollen på den viktige femteplassen. De må bare vinne hjemme mot Birmingham for å få spille i Europa igjen neste sesong (spilte i år i mesterligaen), mens Liverpool for første gang på 11 år kan havne utenfor spill i mester- eller europaligaen hvis ikke resultatene går deres vei.

West Ham rykket ned

Tabelljumbo West Hams marerittsesong ble søndag komplett. Søndag rykket klubben fra Londons østkant ned etter å ha rotet bort en 2-0-ledelse til pause mot bunnrival Wigan.

To mål av Demba Ba ga West Ham håp om å overleve i toppdivisjonen, men Wigan slo tilbake etter pause. Charles N'Zogbia reduserte etter en snau time, mens Conor Sammon utlignet da drøyt 20 minutter gjensto.

N'Zobgia satte så spikeren i kista med sin 3-2-scoring på overtid. Wigan kan fortsatt redde plassen. Foran siste serierunde er det kun målforskjell som gjør at Wigan ligger under streken.

Rett etter kampen ble det ovså klart at Avram Grant var ferdig som West Ham -manager.

Resultater og tabell i Premier League

Conor Sammon

Wigans Conor Sammon scorer og West Ham fortviler

Foto: GLYN KIRK / Afp

Hangeland-dobbel

For Brede Hangeland ble det en jubeldag. Norges landslagskaptein scoret begge målene da Fulham slo Birmingham 2-0.

Begge scoringene kom etter hjørnespark. Fulham har hatt en sterk avslutning på sesongen og klatret etter seieren opp på en solid åttendeplass.

Birmingham er på rett side av nedrykksstreken, men Blackpool og Wigan på feil side har like mange poeng. Ett poeng foran ligger Wolverhampton og Blackburn, så det er duket for nedrykksdrama i siste runde.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.