NRK Meny
Normal

Tornekrattet slakter egen klubb

Moldes supporterklubb investerte 250.00 kroner i Jose Mota, og liker derfor svært dårlig at klubben leier ut brasilianeren til en koreansk klubb.

Moldesupporterar i vill jubel. Eliteseriekamp Molde- Aalesund

Tornekrattet har eierinteresser i Jose Mota og er lite fornøyd med at brasilianeren blir utleid.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Tornekrattets leder Eva-Brit Mauseth reagerer sterkt på at Mota er leid ut til den koreanske Samsung-eide klubben Suwon.

Les: Mota til Korea

Supporterklubben investerte 250.000 kroner av oppsparte midler for å bidra til at Molde FK kjøpte spilleren i fjor.

- Pengene våre skulle ikke gi oss glede i Asia, de skulle gi oss glede her i Molde. Vi tjener ingenting på å ha 250 tusen kroner springende rundt nede i Sør-Korea, sier Mauseth til NRK Sporten.

- Ikke informert

Jose Mota MFK

Jose Mota

Foto: Arne Flatin / NRK

- Som investorer i spilleren reagerer jeg også på at vi får vite om leieavtalen via asiatiske nettsider. Ledelsen i Molde har ikke informert oss, sier hun videre.

- Jeg har fått mange sinte meldigner fra supportere som var skeptisk til å bruke en kvart million på en spiller. Det er mye sinne og frustrasjon når "vår" spiller nå forsvinner i ett år uten at vi får glede av han. Nå kan det se ut som om skeptikerne fikk rett, sier hun.

Tornekrattet vil nå forsøke å gå i dialog med ledelsen i Molde for å få tilbake pengene de har investert i Mota.

- Klubben bør gi oss tilbake pengene, så kan vi heller bruke dem på bidra til å hente inn en annen spiller, sier hun.

- Kommer styrket ut

Molde-trener Kjell Jonevret tror ikke klubben svekkes uten Mota. Molde skal erstatte brasilianeren med et par gode spillere sier han.

- Koreanerne har tilbudt Jose en avtale som etter det jeg forstår er vanskelig å takke nei til. Det er klart at Jose hadde vært bra å ha for oss denne sesongen, men jeg har godt håp om at vi klarer å erstatte ham med et par gode spillere, så jeg er ikke urolig. Vi hadde aldri gått med på denne avtalen om vi ikke hadde trodd at vi skulle komme styrket ut av dette, sier Kjell Jonevret til moldefk.no .

Suwon Samsung Bluewings Football Club ble stiftet i 1995 og har på kort tid blitt en suksess. Klubben som eies av elektronikk-giganten Samsung har vunnet den koreanske serien ved tre anledninger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.