Tornekrattet slakter egen klubb

Moldes supporterklubb investerte 250.00 kroner i Jose Mota, og liker derfor svært dårlig at klubben leier ut brasilianeren til en koreansk klubb.

Moldesupporterar i vill jubel. Eliteseriekamp Molde- Aalesund

Tornekrattet har eierinteresser i Jose Mota og er lite fornøyd med at brasilianeren blir utleid.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Tornekrattets leder Eva-Brit Mauseth reagerer sterkt på at Mota er leid ut til den koreanske Samsung-eide klubben Suwon.

Les: Mota til Korea

Supporterklubben investerte 250.000 kroner av oppsparte midler for å bidra til at Molde FK kjøpte spilleren i fjor.

- Pengene våre skulle ikke gi oss glede i Asia, de skulle gi oss glede her i Molde. Vi tjener ingenting på å ha 250 tusen kroner springende rundt nede i Sør-Korea, sier Mauseth til NRK Sporten.

- Ikke informert

Jose Mota MFK

Jose Mota

Foto: Arne Flatin / NRK

- Som investorer i spilleren reagerer jeg også på at vi får vite om leieavtalen via asiatiske nettsider. Ledelsen i Molde har ikke informert oss, sier hun videre.

- Jeg har fått mange sinte meldigner fra supportere som var skeptisk til å bruke en kvart million på en spiller. Det er mye sinne og frustrasjon når "vår" spiller nå forsvinner i ett år uten at vi får glede av han. Nå kan det se ut som om skeptikerne fikk rett, sier hun.

Tornekrattet vil nå forsøke å gå i dialog med ledelsen i Molde for å få tilbake pengene de har investert i Mota.

- Klubben bør gi oss tilbake pengene, så kan vi heller bruke dem på bidra til å hente inn en annen spiller, sier hun.

- Kommer styrket ut

Molde-trener Kjell Jonevret tror ikke klubben svekkes uten Mota. Molde skal erstatte brasilianeren med et par gode spillere sier han.

- Koreanerne har tilbudt Jose en avtale som etter det jeg forstår er vanskelig å takke nei til. Det er klart at Jose hadde vært bra å ha for oss denne sesongen, men jeg har godt håp om at vi klarer å erstatte ham med et par gode spillere, så jeg er ikke urolig. Vi hadde aldri gått med på denne avtalen om vi ikke hadde trodd at vi skulle komme styrket ut av dette, sier Kjell Jonevret til moldefk.no .

Suwon Samsung Bluewings Football Club ble stiftet i 1995 og har på kort tid blitt en suksess. Klubben som eies av elektronikk-giganten Samsung har vunnet den koreanske serien ved tre anledninger.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Haaland usikker før toppkamp

  Det er lite sannsynlig at Erling Braut Haaland spiller Borussia Dortmunds viktige hjemmekamp mot RB Leipzig lørdag, skriver Kicker. Ifølge NTB var ikke storscoreren fra Jæren var ikke å se under Dortmunds siste treningsøkt. Kicker mener det er et klart tegn på at Haaland uteblir fra helgens toppoppgjør mot Alexander Sørloths lag i Bundesliga.

  En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden. Dortmund må vinne for å holde liv i mesterligahåpet.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United