Børven og Berre ba opp til fest

Torgeir Børven (21) markerte Vålerengas 100-årsjubileum med to flotte scoringer, før Morten Berre (37) rundet av festforestillingen mot Sarpsborg 08 på Messi-vis.

Børven

Her har Torgeir Børven akkurat sendt hjemmefansen til himmels med sitt første mål for kvelden. En toneangivende Børven sørget senere for nok en scoring.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

I en fartsfylt jubileumskamp på Ullevaal stadion kunne Vålerenga - godt anført av Torgeir Børven og Morten Berre, til slutt løfte armene i været og motta hyllesten fra de 12 525 fremmøtte tilskuerne.

Med fem scoringer og offensiv fotball markerte Kjetil Rekdals menn klubbens 100-årsdag på best mulig måte.

Morten Berre Torgeir Børven

Morten Berre og Torgeir Børven, her fra en tidligere kamp, var begge svært delaktige i Vålerengas jubileumsfest.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Torgeir Børven (2), Bojan Zajic, Nicolai Høgh og innbytter Morten Berre fant alle veien til nettmaskene i 5-3-seieren.

Rufsete forsvarsspill

Men seieren satt til tider langt inne for vertene.

– Sarpsborg er et godt lag, så vi er nødt til å tette igjen defensivt. Vi slipper dem til for mange sjanser, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV2 i pausen.

Rekdal hadde nettopp sett sitt Vålerenga slippe østfoldingene tilbake i kampen etter rufsete forsvarsspill. VIFs komfortable 2-0-ledelse var plutselig truet, etter en strålende scoring av Sarpsborgs Tom Erik Breive fem minutter før hvilen.

Og selv om Vålerenga scoret både sitt tredje, fjerde og femte mål i den andre omgangen, rotet hjemmelaget det til for seg selv gang på gang.

Først satte Geancarlo Gonzalez ballen i eget mål til 3-2, deretter serverte VIF-forsvaret Martin Wiig Sarpsborgs tredje scoring.

– Jeg er irritert over de tre baklengsmålene, men det får vi ta senere, sa Rekdal til spillerne sine i garderoben etter kampen.

Fantastisk Berre-scoring

Først da superveteranen Morten Berre - tydelig inspirert av Lionel Messis nylige oslobesøk - på fantastisk vis satte inn 5-3-scoringen åtte minutter før slutt, kunne hjemmepublikummet puste lettet ut.

– Det var litt tilfeldig at jeg scoret et så flott mål. Jeg måtte prøve på ett eller annet. Det var deilig å se den gå inn, sa Berre til TV2 etter kampen.

Etter knappe 20 minutter som innbytter fikk han ballen på Sarpsborgs 16-meter, før han slo tunnell på Christian Brink og tuppet ballen i mål.

– Helt ærlig, jeg så for meg at vi skulle bli hentet inn av Sarpsborg. Det er nervepirrende for de som ser på. Derfor var det godt med den scoringen, sa Berre videre.

Scoringen ble satt stor pris på av trener Rekdal.

Rekdal Kjetil

Kjetil Rekdal er strålende fornøyd med jobben Morten Berre gjør for osloklubben.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har brukt opp alle superlativene når det gjelder Berre. Jeg har begynt å bruke ham den siste halvtimen av kampene. Han avgjorde mot Hønefoss sist, og han ble på sett og vis avgjørende i dag også, sa Rekdal.

Drømmestart

Han fikk se Vålerenga få en drømmestart på 100-årsfeiringen hjemme på Ullevaal. Allerede etter fire minutter sendte Torgeir Børven et feststemt hjemmepublikum til himmels med sin flotte 1-0-scoring.

Daniel Fredheim Holm skaffet seg plass i mellomrommet, før han på flott vis spilte Børven igjennom skrått ute til venstre. Spissen lot seg ikke be to ganger, og plasserte kula i det lengste hjørnet.

22 minutter senere doblet Bojan Zajic ledelsen for Vålerenga. Fredheim Holms skudd fra 20 meter ble blokkert, og Zajic satte returen i tilnærmet åpent mål fra 14 meter.

Kremmerhus

Gjestene fra Sarpsborg var fullt på høyde med Vålerenga i store deler av den første omgangen, og fikk sin uttelling fem minutter før pause.

Et innlegg fra Jeremy Berthod ble klarert ut av feltet av VIF-stopper Nicolai Høgh, men til ingen nytte. På godt over 20 meter ventet nemlig Tom Erik Breive, som klinket ballen i krysset.

Det ga Sarpsborg-trener Brian Deane troen på poeng ved halvtid.

– Det har vært en god førsteomgang. Jeg er veldig tilfreds før den andre omgangen, sa Deane på stillingen 2-1 til vertene.

Til tross for at han fikk se sine gutter redusere to ganger etter pause, ble det med troen på poeng for Deane. Vålerenga styrte det meste ute på Ullevaal-matta og tok tre fullt fortjente poeng.

Dermed klatret VIF fra 10.- til 6.- plass på tabellen. Kjetil Rekdals menn har samlet 24 poeng på 17 kamper. Sarpsborg 08 ligger på 14.-plass med 17 poeng.

– Jeg er skuffet. Vi scorer flotte mål, men målene vi slipper inn kan forhindres, sa Deane etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp