Tore Reginiussen til Odense

Den danske klubben Odense har kjøpt Tore Reginiussen fra Schalke 04.

Tore Reginiussen

Tore Reginiussen håper på en etterlenget opptur når han skal spille for Odense de neste tre årene

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Det melder Odense Boldklub selv på sine nettsider . Reginiussen har skrevet en treårskontrakt med klubben fra Fyns største by.

- Det føles bra. Dette blir en spennende utfordring, som jeg ser fram til, sier Reginiussen til NRK.

Mesterligaen lokker

- Hvorfor OB?

- Fordi det er en dansk toppklubb, og som har ambisjoner. De ble nummer to siste sesong, og ønsker å satse for å ta kampen opp med FC København, og den skal ut i mesterligakvalifisering i høst.

Han hadde tilbud og henvendelser fra klubber i både Norge og Tyskland.

- Et vanskelig valg

- Det var et vanskelig valg. Jeg hadde god lyst til å bli i Tromsø også. Men jeg fant ut at tiden var ikke helt inne for å komme hjem på langtidskontrakt ennå, jeg vil være ute litt til. Og de gav signaler på at de har tenkt å satse på meg og bygge forsvaret rundt meg, sier mannen som får nummer 8 i Odenses lagoppstilling.

Reginiussen (25) spilte i flere sesonger for Tromsø før han i januar i fjor skrev under for tyske Schalke.

Der fikk han det ikke til, og ble en periode leid ut til den italienske klubben Lecce. Men også der ødela skadeproblemene for midtstopperen. Nå har han på nytt vært utlånt til Tromsø, der han har spilt seg tilbake i form.

TIL-tiden gull verdt

- Det skal bli godt å bli ferdig med leiesoldat-tilværelsen, og i stedet kunne konsentrere seg om fotball, sier Reginiussen, som har hatt en fantastisk tid når han nå har vært tilbake i Tromsø.

- Jeg er takknemlig for å komme tilbake. Denne tida har vært gull verdt, sier han.

- Stort potensiale

Reginiussen blir Odense-spiller fra 1. juli.

- Han er en spiller med et enormt potensiale. Det har han vist i Tromsø i år, etter at han har vært plaget av mange skader, sier klubbdirektør Thomas Christensen.

I Odense blir Reginiussen lagkamerat med Espen Ruud, som nylig ble kåret til årets spiller i klubben, og Atle Roar Håland.

- Oj. Det var en stor nyhet. Da blir det norsk forsvarstrio i klubben, sier Ruud når NRK forteller om hans nye lagkamerat.

Fotballnyheter