Topp mot bunn på Nadderud

Stabæk har tatt ett poeng de siste tre kampene, mens Start ikke har vunnet en bortekamp siden serieåpningen mot Ålesund.

Stabæk-Start

Bilde fra vårens oppgjør mellom Start og Stabæk. Starts Kristofer Hæstad i duell med Stabæks Christian Keller.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Kampen i kveld vil gå uten Stabæk-spiss Veigar Pall Gunnarsson som står over på grunn av gule kort. Det siste fikk han mot RBK i forrige runde.

Nå håper jeg at vi er på vei inn i en ny rekke med tre-poengere

Jan Jönsson, Stabæk-trener

- Bevegelsesmønster som passer Nannskog

Christian Keller og Sead Ramovic

Stabæks Christian Keller (med ryggen til) og TILs Sead Ramovic i diskusjon under cupkampen mellom Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion onsdag kveld. Kampen endte 3-0.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Trener Jan Jönsson sier til stabak.no at han den siste uken har sett på et par interessante alternativer, og Eirik Markegård inngår i de planene.

- Det kan komme til å gå mot det enkleste valget, nemlig at Eirik går inn på sin naturlige plass som spiss. Får vi temperaturen opp litt i Eirik så har han et bevegelsesmønster som skal passe både i denne kampen og sammen med Daniel Nannskog, sier treneren.

Starter Markegård blir det første gangen han er i startelleveren siden oktober 2004.

- Jeg vet ikke helt sikkert hva som skjer, men får jeg sjansen skal jeg gjøre mitt beste for at det blir tre poeng. Det er klart det er tøft å spille seg inn. Det er nesten ikke en spiss i landet som vil kunne spille seg inn i startelleveren vår, sier Markegård til Budstikka.no.

- Vi holdt nullen

Andre alternativer er Somen A. Tchoyi og Branimir Poljac selv om Markegård ble brukt som makker til Nannskog på den siste treningen.

Onsdag slo Stabæk Tromsø i cupen, 3-0, og Jönsson sier at en slik seier betyr en del.

- Spesielt med tanke på måten vi vant på. Det var nesten ikke en eneste målsjanse mot oss. Dessuten holder vi nullen, som er viktig, samtidig som vi produserer 10-12 målsjanser og noen fine mål, sier Jan Jönsson.

Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson

Daniel Nannskog scoret det førtse målet da lagene møttes i april. Her gratuleres han av Veigar Pall Gunnarsson.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Til tross for avstanden mellom de to lagene på tabellen er det ikke sikkert at Stabæk, som nok er favoritter, dominerer og vinner i dag, mener treneren:

- Nei slik er det ikke, men vi har hjemmebane så de forutsetningene ligger der. Vi går for seier men jeg vil samtidig at vi skal gå for det med klokhet. Det vil nok snu før eller senere for Start, men vi skal nok se til at det ikke skjer i morgen. Men det er nok et bedre lag enn tabellen viser akkurat nå, sier han.

- De kommer sikkert til å krige

Jönsson synes laget hans har vært gode på å nullstille seg før kamper.

- Se bare på forsommeren. Da rant tre-poengerne inn men vi klarte å nullstille oss. Vi hadde litt holdningsendring før Rosenborg-kampen og cup-kampen. Nå håper jeg at vi er på vei inn i en ny rekke med tre-poengere, sier treneren.

Start-spillerne er lovet 50.000 kroner til den som scorer målet som avgjør kampen til sørlendingenes fordel. Det tror ikke Jönsson har noe å si.

Nielsen berget poenget

- De kommer sikkert til å krige, og vi skal ikke tape kampen fordi de har mer "fighting spirit" eller fordi det er noen tusenlapper som lokker. Vi skal være på det sporet vi var i under cup-kampen mot Tromsø onsdag, sier han.

Forrige gang lagene møttes var på Sør Arena i Kristiansand søndag 29. april. Kampen endte 1-1 etter at Daniel Nannskog scoret for bortelaget og David Nielsen berget ett poeng da han scoret for Start på overtid.

Scoret i de fire siste hjemmekampene

David Nielsen

David Nielsen berget ett poeng for Start forrige gang de møttes. Nå er ikke danske lenger å se i den gule drakten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Tilsvarende kamp på Nadderud i fjor endte 2-2 etter at Nannskog og Gunnarsson sendte Stabæk i ledelsen to ganger. David Nielsen og Steinar Pedersen scoret målene for Start.

Start har ikke vunnet i Bærum siden 1995, da de vant 3-1, og har faktisk ikke vunnet en eneste bortekamp siden serieåpningen mot Ålesund. De siste sju kapmene har endt med ett poeng.

For Stabæks del har Nannskog scoret i de fire siste hjemmekampene pluss to mål mot Tromsø i cupen onsdag.

Hør kampen i NRKs nettradio

Stabæk - Start

Fotball

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic