Normal

- Har variert fra det begredelige til det fantastiske

Tom Nordlie har trent både Vålerenga og Lillestrøm, men foran kveldens derby har LSK vært for ustabile til at han vil tippe hvordan det går.

Vålerenga - Lillestrøm med Tom Nordlie innfelt

Tom Nordlie (innfelt) er en av få med erfaring fra både Vålerenga og Lillestrøm.

Foto: Scanpix

Anthony Ujah

Lillestrøms Anthony Ujah er toppscorer i eliteserien med fem mål så langt.

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Bojan Zajic

Bojan Zajic er Vålerengas toppscorer med to mål. Her jubler han etter å ha scoret mot Aalesund 1. april i år.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
- Lillestrøm har variert fra det begredelige til det fantastiske, sier Tom Nordlie om klubben han trente i 2007- og deler av 2008-sesongen.

Klubben står med én seier, ett tap og en uavgjort og en målforskjell på smått utrolige 12-8 etter de tre første kampene.

Følg VIF - LSK fra kl 20.00

Lillestrøms angreps- og forsvarsspill gjør at den tidligere VIF- og LSK-treneren synes det er vanskelig å se på historien mellom lagene når han skal tippe resultat.

- Det blir ofte lite mål i disse kampene. Men jeg vet ikke helt om jeg skal tro på det nå, med tanke på det elendige forsvarsspillet vi har sett i eliteserien så langt, sier han.

Nordlie er oppgitt over den målrike åpningen på årets eliteserie, og han slutter seg til kritikken fra blant andre toppfotballsjef Nils Johan Semb, som mener at det defensive spillet har vært en skuffelse.

- Eliteserien har utviklet det offensive angrepsspillet, men samtidig har man glemt det som nordmenn tidligere stod for, nemlig organisering og satsing på det defensive, sier Nordlie.

Ingen suksess i derbyene

Selv har ikke Tom Nordlie hatt noen særlig suksess i de klassiske derbyene.

Da han trente Vålerenga i 2000-sesongen vant Lillestrøm først 1-0 på Ullevaal i våroppgjøret og i høstkampen på Åråsen ble det igjen seier til Lillestrøm, denne gang med 2-1.

Da Nordlie i 2007 og 2008 var trener for Lillestrøm hadde han heller ikke noen stor suksess i derbyene.

På tre seriekamper ble det to tap og en seier for Nordlies mannskap. Seieren kom da Lillestrøm vant 3-1 på Ullevaal i 7. oktober 2010.

Totalt står dermed Tom Nordlie med én seier og fire tap som trener i kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm.

- Det er en spesiell nerve i disse oppgjørene. de betyr mye for supporterne, sier Nordlie.

Mener Vålerenga mangler angripere

Selv om Lillestrøm har vært ustabile så mener Nordlie at de ikke ikke at LSK stiller med noe dårligere lag enn VIF denne sesongen.

- Vålerenga mangler angrepsspillere som Moa og Sæternes i år, Jeg mener laget er hakket svakere enn de var i fjor, sier Tom Nordlie til NRK.

Han peker også på at Lillestrøm de siste årene har gjort det bedre mot Vålerenga på Ullevaal enn hjemme på Åråsen.

På Åråsen har Vålerenga vunnet de fire siste seriekampene, mens de fire siste på Ullevaal har endt med to seire til hvert lag.

- Burde gjort det bedre

Selv sluttet Tom Nordlie som trener i Lillestrøm våren 2008 og på høsten samme sesong overtok Henning Berg som trener.

Lillestrøm har foreløpig ikke oppnådd de store resultatene etter at Berg overtok. I 2009 endte laget på 11. plass, og i fjor ble det en 10. plass på LSK.

Tom Nordle mener kanarifuglene bør ha høyere ambisjoner, Etter hans mening bør LSK ikke være fornøyd med noe dårligere enn en topp 6-plassering.

- Det er absolutt mulig med det mannskapet og de økonomiske forutsetningene klubben har, sier Tom Nordlie til NRK.

Fotballnyheter