Hopp til innhold

Slik skal Nordlie redde Sandnes Ulf

Etter det NRK erfarer skal Tom Nordlie presenteres som ny Sandnes Ulf-trener onsdag klokka 12.00.

Tom Nordlie

Tom Nordlie skal trene Sandnes Ulf ut sesongen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

At Tom Nordlie og Sandnes Ulf skulle komme til enighet har virket sannsynlig i flere dager.

Etter det NRK erfarer er avtalen nå inngått, og Tom Nordlie møter spillerne klokken 11 i dag, før han offisielt presenteres som ny trener for klubben klokken 12.

Det blir en vanskelig oppgave å skulle unngå nedrykk med Sandnes Ulf, som ligger helt sist i eliteserien med ti poeng etter seksten kamper, og derfor valgte å skille lag med hovedtreneren Asle Andersen.

Blogget om motgang

Men Nordlie har god trening i å ta over klubber i vanskelige situasjoner, og i sin blogg om Brann fra 13. mai i år, lister han opp de punktene han mener er viktige.

Nordlie mener at det aller første man må gjøre i en slik situasjon er å fokusere på det man er god på, og spørre seg selv hva man kan gjøre for å gjenskape og videreutvikle det.

Like viktig skriver Nordlie det er å være ærlig med seg selv, og finne ut hva man er svake på, og hva man kan gjøre med det.

Her følger en redigert liste over hva Tom Nordlie mener treneren bør gjøre når klubben er i en vanskelig situasjon.

 • Ha klar og tydelig situasjonsbestemt ledelse og et bestemt kroppsspråk. Det hjelper ikke å si ja og riste på hodet samtidig. Treneren må vise med hele seg at han tror på det han sier. Entusiasme er smittsomt!
 • Fokuser på få konkrete punkter offensivt og defensivt når du selger inn hvordan laget skal opptre i trening og kamp. Du må klare å selge inn dine ideer for å få med deg garderoben. Tren på få ting. Å beherske disse er viktigere enn å gape over for mye.
 • Spillernes individuelle behov må settes til side. Det viktigste er hva du som spiller kan bidra med for å redde laget/kollektivet på kort sikt.
 • Individuell utvikling må vike i en krisesituasjon. Resultatmål og hvordan man skal nå disse er viktigere enn utviklingsmål for en kort periode.
 • Man får ikke kjøpt selvtillit på apoteket, men man får det av å prestere. Sørg for at spillerne på trening får anledning til å prestere og at de tror på at de kan klare det, samt at de tror på dine planer.

Sølv og cupgull

Tom Nordlie har tidligere vært trener for en rekker toppklubber i Norge, og fikk Kniksenprisen som årets trener i 2005.

Den prisen fikk han da han tok Start til sølv i eliteserien, i en sesong der blant annet Kristofer Hæstad fikk sitt store gjennombrudd.

Han har tidligere reddet Viking og Kongsvinger fra nedrykk.

Han vant også cupen med Lillestrøm i 2007.

Fotball

 • Tysk VM-helt sparket etter ni måneder

  Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben Altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer.

  Under Kloses ledelse har Altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien.

  – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i Altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag.

  – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at Altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til.

  Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)

  Miroslav Klose
  Foto: VINCENZO PINTO / AFP
 • TV 2: Hegerberg tilbake etter langtidsskade

  Ada Hegerberg returnerer til Lyons tropp når de møter Chelsea i Mesterligaen onsdag. Det melder TV 2. Verken Lyon eller Hegerberg selv har foreløpig bekreftet nyheten.

  Stjernespissen har slitt med skader i lang tid, og vært ute siden hun pådro seg en smell mot Belgia i september.

  Neste mulighet for å spille landskamper er i april når Hege Riises lag møter Spania og Sverige i privatlandskamper.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Italias landslag varsler Vialli-hyllest

  Regjerende europamester Italia går på banen for å hedre den avdøde spisshelten Gianluca Vialli når EM-kvalifiseringen innledes mot England torsdag.

  Vialli døde i januar etter en lang kamp med bukspyttkjertelkreft, kun 58 år gammel.

  Spisslegenden var landslagssjef Roberto Mancinis beste venn og mangeårige lagkamerat i Sampdoria på 1980- og 1990-tallet.

  – Jeg har allerede snakket om det med spillerne. For oss vil det være viktig å huske ham. Det er som om han er med oss, sa Mancini mandag.

  – Han hadde sin plass, og dette er ikke lett for oss. Vi må prøve å gjøre det bra for ham, la han til. (NTB)

  Vialli og Mancini
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP
 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Lillestrøm til cupsemifinale etter selvmål

  Lillestrøm havnet under to ganger, men snudde kampen og slo Tromsø 3-2 etter ekstraomganger i NMs kvartfinale søndag. I semifinalen venter Bodø/Glimt.

  Avgjørelsen falt ti minutter før slutt i andre ekstraomgang. Espen Garnås fikk hodet på innlegget fra Gjermund Åsen, og rett foran mål var August Jenssen uheldig da han satte ballen i eget mål.

  Det var en fortjent seier for Lillestrøm, som hadde mye av banespillet på bortebane søndag.

  Sakarias Opsahl sendte Tromsø i ledelsen med sin scoring etter en halvtimes spill. Frisparket fra både skrått og langt hold, gikk gjennom hele LSK-boksen og fant lengste hjørne.

  Tidlig i andre omgang utlignet tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen fra straffemerket. Etter en time sendte Hilmir Mikaelsson hjemmelaget i ledelsen på ny, men 20 minutter før slutt utlignet Åsen.

  Lillestrøm har vunnet NM seks ganger, sist i 2017 da de slo Sarpsborg 3-2.

  I semifinalen venter fjorårets tapende finalist Glimt. Lillestrøm har fordel av hjemmebane i kampen.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund