NRK Meny
Normal

Slik skal Nordlie redde Sandnes Ulf

Etter det NRK erfarer skal Tom Nordlie presenteres som ny Sandnes Ulf-trener onsdag klokka 12.00.

Tom Nordlie

Tom Nordlie skal trene Sandnes Ulf ut sesongen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

At Tom Nordlie og Sandnes Ulf skulle komme til enighet har virket sannsynlig i flere dager.

Etter det NRK erfarer er avtalen nå inngått, og Tom Nordlie møter spillerne klokken 11 i dag, før han offisielt presenteres som ny trener for klubben klokken 12.

Det blir en vanskelig oppgave å skulle unngå nedrykk med Sandnes Ulf, som ligger helt sist i eliteserien med ti poeng etter seksten kamper, og derfor valgte å skille lag med hovedtreneren Asle Andersen.

Blogget om motgang

Men Nordlie har god trening i å ta over klubber i vanskelige situasjoner, og i sin blogg om Brann fra 13. mai i år, lister han opp de punktene han mener er viktige.

Nordlie mener at det aller første man må gjøre i en slik situasjon er å fokusere på det man er god på, og spørre seg selv hva man kan gjøre for å gjenskape og videreutvikle det.

Like viktig skriver Nordlie det er å være ærlig med seg selv, og finne ut hva man er svake på, og hva man kan gjøre med det.

Her følger en redigert liste over hva Tom Nordlie mener treneren bør gjøre når klubben er i en vanskelig situasjon.

  • Ha klar og tydelig situasjonsbestemt ledelse og et bestemt kroppsspråk. Det hjelper ikke å si ja og riste på hodet samtidig. Treneren må vise med hele seg at han tror på det han sier. Entusiasme er smittsomt!
  • Fokuser på få konkrete punkter offensivt og defensivt når du selger inn hvordan laget skal opptre i trening og kamp. Du må klare å selge inn dine ideer for å få med deg garderoben. Tren på få ting. Å beherske disse er viktigere enn å gape over for mye.
  • Spillernes individuelle behov må settes til side. Det viktigste er hva du som spiller kan bidra med for å redde laget/kollektivet på kort sikt.
  • Individuell utvikling må vike i en krisesituasjon. Resultatmål og hvordan man skal nå disse er viktigere enn utviklingsmål for en kort periode.
  • Man får ikke kjøpt selvtillit på apoteket, men man får det av å prestere. Sørg for at spillerne på trening får anledning til å prestere og at de tror på at de kan klare det, samt at de tror på dine planer.

Sølv og cupgull

Tom Nordlie har tidligere vært trener for en rekker toppklubber i Norge, og fikk Kniksenprisen som årets trener i 2005.

Den prisen fikk han da han tok Start til sølv i eliteserien, i en sesong der blant annet Kristofer Hæstad fikk sitt store gjennombrudd.

Han har tidligere reddet Viking og Kongsvinger fra nedrykk.

Han vant også cupen med Lillestrøm i 2007.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.