NRK Meny
Normal

Tom Nordlie åpner for landslaget

Kongsvinger-treneren innrømmer at han på sikt kan tenke seg jobben som norsk landslagssjef.

LSK-trener Tom Nordlie går av
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I et lengre intervju med NRK åpner Nordlie for å lede det norske fotballandslaget en gang i fremtiden.

Nett-TV: En halvtimes møte med Tom Nordlie

- Jeg går ikke rundt og tenker at jeg har lyst på jobben til Åge. Men en gang blir det et trenerskifte, og jeg har selvtillit og er freidig nok til å si at jeg har kvaliteter som Norge kan ha bruk for, sier Nordlie til NRK.

Ikke utlært

Gjennom 22 år i trener-bransjen har han opplevd både oppturer og nedturer. Erfaringene har gjort ham rustet til å lede det norske landslaget, mener han.

- Men jeg må nok jobbe med meg selv først. Finpusse noen av egenskapene mine for å bli en enda bedre trener, sier Nordlie.

Som landslagstrener jobber man ikke med spillere på daglig basis slik klubbtrenere gjør. Den eventuelle nye hverdagen tror Nordlie han ville taklet bra.

- Jeg er en fagmann, og jeg har spesialpedagogisk utdannelse. I tillegg har jeg i mange år jobbet med psykisk og fysisk utviklingshemmede. Ikke minst har jeg jobbet med fotball i mange år.

- Kona var lei

Nordlie har i høst utført et lite fotballmirakel i Kongsvinger. Han tok over et lag som nærmest var akterutseilt i 1. divisjon. Den tidligere LSK-treneren klarte imidlertid å få fart på skuta og styre den på riktig side av nedrykksstreken.

Gjemselund-publikummet skylder imidlertid Nordlies bedre halvdel en liten takk for at KIL spiller i 1. divisjon også neste sesong. For hun ivret etter at han skulle takke ja til trenerjobben.

- Hun synes jeg hadde vært hjemme lenge nok, så hun ba meg om å ta jobben så fort tilbudet dukket opp.

- Jeg holdt jo foredrag og jobba litt i TV 2, men hun skjønte at jeg hadde lyst til å komme i gang igjen.

Nordlies kontrakt med Kongsvinger går ut etter sesongen. Foreløpig vet han ikke hvor ferden bærer videre. Engasjementet hans, og lysten på nye utfordringer, er det tydeligvis ingenting i veien med.

Man skal derfor ikke utelukke at Nordlie går løs på sitt 23. år på trenerbenken.

Video nsps_upload_2008_10_26_19_32_47_202.jpg

VIDEO: NRK møter Tom Nordlie

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.