NRK Meny
Normal

Tøff matching før VM

Det norske kvinnelandslaget skal møte to av verdens beste landslag i oppkjøringen til fotball-VM i Tyskland. Og det trengs.

Video Landslaget gjør seg klar til VM

Landslaget gjør seg klar for VM

- Ja, Tyskland og USA er to av de største favorittene til å ta gull. Det betyr tøff motstand, og det betyr at vi må opp på både tempo og, intensitet, sier landslagssjef Eli Landsem til NRK.

Norge møter Tyskland i morgen og USA mandag. Første VM-kamp går mot Ekvatorial-Guinea onsdag 29. juni.

Og kamp mot tøffe motstandere trengs, for flere av de norske nøkkelspillerne har lite kamptrening før VM sparkes i gang. Blant dem er Cecilie Pedersen, som måtte trene med gutta på grunn av en konflikt med klubben.

- Ja, det er bra et vi har startet så tidlig, sier Pedersen.

Ingvild Stensland er en annen som trenger kamptrening. En skade har sette henne mye utenfor, og hun har bare 45 minutter med kamp det siste halvåret.

- Jeg er glad for å være her og være skadefri. Men jeg har masse å jobbe med for å finne VM-formen. Jeg håper å kunne gjøre noen framskritt hver dag, sier Stensland.

- Ja, det er helt avgjørende for henne. Hun har spilt én omgang siden november, så det er viktig å få henne i kampform. Hun har gjort en god jobb selv, så nå skal vi få matchet henne opp, slik at hun skal bli spillekalr til VM, sier Landsem.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.