NRK Meny
Normal

Tøff kamp om serieledelsen

Hønefoss og Sogndal kjemper innbitt om ledelsen i 1. divisjon. Begge lag har 32 poeng foran dagens runde.

Hønefoss
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Søndag spilles det følgende kamper i 1. divisjon. Klikk på lenkene for å se kampene i nett-tv.

Se Hønefoss - Løv-Ham i nett-TV

Se Alta - Sogndal i nett-TV

Se Bryne - Skeid i nett-TV

Se HamKam - Mjøndalen i nett-TV

Se Haugesund - Tromsdalen i nett-TV

Se Moss - Stavanger i nett-TV

Se Notodden - Sarpsborg 08 i nett-TV

Hønefoss - Løv-Ham

Hønefoss tok over ledelsen i 1. divisjon forrige serierunde etter seier over Kongsvinger, og har nå en knapp ledelse på Sogndal.

Lagene har begge 32 poeng, men Hønefoss har bedre målforskjell. Nå møter hjemmelaget Løv-Ham, som tapte mot Alta forrige runde. Løv-Ham har også ti poeng mindre enn Hønefoss (9. plass), og har ikke vist den samme jevne formen. Det kan gå mot en ny seier for Hønefoss-laget søndag.

Følg Hønefoss - Løv-Ham

Alta - Sogndal

Sogndal, som måtte gi fra serieledelsen i forrige serierunde, må vinne mot Alta om de skal henge med mot Hønefoss. Begge lag har 32 poeng. Sogndal vant sin forrige kamp mot Skeid, og har vært jevne.

Så langt i sesongen er det blitt ni seirer, fem uavgjort og to tap. For øvrig det samme som Hønefoss. Alta er et "enten eller"-lag. Det blir enten seier eller tap. Alta har kun spilt én uavgjort i årets sesong.

Følg Alta - Sogndal

Bryne - Skeid

Bunnlaget Skeid møter Bryne, som ligger på 10. plass. Skeid har kun vunnet tre kamper i år, og ligger ganske håpløst plassert på sisteplass. Det ble ikke uventet nytt tap mot Sogndal i forrige serierunde.

Bryne tapte på sin side mot Notodden i sin kamp. Laget har tapt og vunnet like mange kamper (5) så langt denne sesongen, og spilt seks uavgjort.

Følg Bryne - Skeid

HamKam - Mjøndalen

Det ble tap for HamKam mot svake Stavanger forrige uke. Hamarlaget har hatt en trøblete sesong etter at mange spådde laget som klare opprykksfavoritter. Nå er laget nede på 7. plass, og bør vinne mot Mjøndalen for ikke å miste kontakt med kvalifiseringsplassen.

Mjøndalen kjemper på sin side i den andre enden av tabellen. Laget ligger på 12. plass, noe som er farlig nær den røde streken. Med andre ord: Dette er en kamp begge lag bør vinne.

Følg HamKam - Mjøndalen

Haugesund - Tromsdalen

Haugesund og Tromsdalen ligger på henholdsvis 4. og 6. plass. Haugesund gikk på tap mot Moss, mens Tromsdalen spilte 4-2 mot Mjøndalen. Det skiller bare ett poeng mellom de to lagene, og det blir antagelig en jevn kamp i Haugesund.

Haugesund er imidlertid på kvalik-plass, og vil nok forsøke å klamre seg til den.

Følg Haugesund - Tromsdalen

Moss - Stavanger

Et oppgjør i nedre del av 1. divisjon. Moss sliter på 11. plass, mens Stavanger har det enda verre. De ligger nest sist på tabellen med hele 19 mål i negativ målforskjell.

Et lite lyspunkt for Moss var det at de slo Haugesund 2-1 i forrige serierunde. Men også Stavanger vant sin forrige kamp. Rogalendingene spilte 2-1 mot formsvake HamKam.

Følg Moss - Stavanger

Notodden - Sarpsborg 08

Notodden og Sarpsborg befinner seg begge på aller nederste del av tabellen og kjemper i nedrykksstriden sammen med Stavanger og Skeid. Her er det med andre ord viktige poeng det skal kjempes om.

Notodden har sluppet inn flest mål av de to lagene, og har også to tap mer enn Sarpsborg som er trukket tre poeng. Begge lag vant sine kamper i forrige serierunde. Dette kan bli en tøff kamp om viktige poeng.

Følg Notodden - Sarpsborg 08

Kongsvinger - Nybergsund-Trysil spilles tirsdag 4.8.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.