- Borgerkrig kommer du aldri styrket ut av

Lars Tjærnås mener striden innad i Fredrikstad har vært klubbens største problem.

Lars Tjærnås
Foto: www.fredrikstadfk.no/

Kilde: NRK

Tjærnås ble ansatt som analysesjef i Fredrikstad så sent som i juli, og har vært med på den sportslige nedturen i FFK i høst.

- Dersom det er tilfelle at det finnes maur og termitter som gnager på det reisverket som klubben bygger opp, så sier det seg selv at det over tid er ødeleggende, sier Tjernås.

Borgerkrigslignende tendenser

Ekspertkommentatoren har vært ansatt i en 60 prosent stilling, og hatt som hovedoppgave å se på FFKs spill og motstandere. Han mener de interne problemene har gått sterkt utover det sportslige.

- En borgerkrig, der det er strid internt, kommer du aldri styrket ut av. Vi har 15 ytre motstandere i eliteserien, og å krangle internt om hvem som har skylden, gir ingen positiv effekt, sier Tjernås.

- Må se seg selv i speilet

Den tidligere Vålerenga-treneren mener klubben selv må ta ansvar for de svake resultatene, og være ærlige nok til å innrømme at ikke alt gikk som planlagt.

- Alle som er glad i klubben Fredrikstad har en eneste plikt, og det er å sette klubben foran seg selv og sin egen agenda, avslutter Tjærnås.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.