Europa-eventyret fortsetter for Tromsø

Besiktas slo Tromsø ut av Europaligaen i går. Men nå er det tyrkiske laget utestengt, og TIL tar plassen deres i gruppespillet.

Tromsø
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tromsø IL tapte 0–2 for Besiktas i Istanbul i går kveld, og røyk ut av Europaligaen med 2–3 sammenlagt.

Dagen derpå kom beskjeden om at Besiktas blir utestengt fra internasjonal fotball i ett år. Tromsø får tyrkernes plass i gruppespillet.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen reagerte slik da NRK leste opp kunngjøringen på UEFAs hjemmesider:

– Dette er en gledens dag for oss.

– Overrasket?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Da jeg våknet i morges var jeg ikke sikker på hva som kom til å skje. Men nå er det bekreftet. Og vi kan forberede oss på seks kamper i gruppespillet. Det blir meget spennende.

Dømt for kampfiksing

Besiktas ble i sommer dømt til utestenging av UEFA på grunn av kampfiksing. Klubben anket dommen til Idrettens voldgiftsdomstol (CAS).

Fredag ble det klart at CAS avviste anken.

– På grunn av tidspresset har vi vært nødt til å ta en kjapp avgjørelse i denne saken. Begrunnelsen vil vi komme tilbake med etterpå, skriver CAS.

FBL-C3-EUR-BESIKTAS-TROMSO

Startelleveren til TIL mot Besiktas i Istanbul: Marcus Sahlman–Hans Norbye, Adnan Causevic, Jaroslaw Fojut, Ruben Kristiansen–Hendrik Helmke, Lars Gunnar Johnsen–Magnus Andersen, Thomas Kind Bendiksen, Thomas Drage–Morten Moldskred.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Kan få storbesøk

Trekningen for gruppespillet er fredag klokken 13.00.

Administrerende direktør i TIL Vegard Berg Johansen er nå på vei til Monaco for å overvære den, sammen med klubbens sportslige koordinator, Hege Christensen.

Blant lagene TIL kan trekke er Tottenham, PSV Eindhoven, Fiorentina, Real Betis og Sevilla.

Høydepunktene TIL-Besiktas

Høydepunktene TIL-Besiktas på Alfheim

Fotballnyheter