TIL vant på overtidsmål

Tromsø stanget mot muren, og Start forsvarte seg godt og var farlige på dødballer og kontringer. Men ingen fikk mål. Ikke før 14 sekunder gjenstiod.

Sigurd Rushfeldt
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Da smelte Hans Åge Yndestad til fra langt hold, og ballen gikk inn helt borte ved stanga til venstre for Starts keeper.

Det betyr at Tromsø holder fast på topplassen på tabellen. Luka ned til Rosenborg på andreplass økte til fem poeng.

Store TIL-sjanser

Hjemmelaget var klart dominerende i første del av første omgang, men kom ikke nærmere enn Karas stolpeskudd fra nærmere 30 meter etter en halvtimes spill. To andre store sjanser ble også svidd før pausen.

Også etter pause kjørte hjemmelaget kampen, men da skapte de ikke noe særlig. Og da tilleggstiden tikket mot slutten, trodde alle på en målløs kamp. Så kom Yndestad.

- Dette var utrolig deilig. Vi stanga i 90 minutter, gå det var godt at det løste seg. Vi er kommet inn i en god stim, vi er i en utrolig flytsone som vi utnytter godt, sa Yndestad til TV 2.

Forløsende scoring

Trener Per Mathias Høgmo var også en lettet mann.

- Vi legger mer og mer trøkk på dem, og det er utrolig forløsende med den pefekte scoringen. Det er en enorme vilje i oss til å stå distansen ut. I dag så vi at den tunge baen i Bergen onsdag satt i beina, sier Høgmo.

Starts trener Knut Tørum var skuffet.

- Det er den uken vi ikke skal ha noe, sier han og tenker på kampen mot Lillestrøm, der 2-0 ved pause ble til 2-3.

- I dag jobbet vi bra, men det gikk ikke. Guttene stod på, og de hadde fortjent bedre. Jeg syntes synd på dem, sa Tørum til TV 2.

- Vi ble hardt presset tidlig i første omgang, så jobbet vi oss gradvis inn i kampen. Vi fikk mer rom etter pause, men det er en mager trøst nå, sa Tørum.

Fotballnyheter