NRK Meny
Normal

Tigersprang for Norge

Norge går fra en 49 .plass til en 36 .plass på FIFA-rankingen i juni. Dermed klatrer Åge Hareides menn opp hele 13 plasser fra sist måned.

Hareide og Riise
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

To kamper, to seire og 8-0 i målforskjell i EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Ungarn er grunnen til det.

Gli Azzuri på topp

Regjerende verdensmester Italia topper fremdeles rankingen. Gli Azzuri fikk også full pott i sine to EM-kamper mot Færøyene og Litauen. På andreplass ligger Frankrike, som har klatret to plasser, foran Brasil som da har gått en plass tilbake. På de neste plassene følger Tyskland og Argentina.

Bosnia opp 20 plasser

I Gruppe C, gruppa til Norge, er det Bosnia som har tatt det største skrittet. De går opp 20 plasser, fra en 48. plass til en 28. plass. Hellas er det beste laget fra samme gruppe med en 15. plass, mens Tyrkia også er foran Norge med sin 21. plass.

Sverige best i Norden

Svenskene er det beste laget i Norden på rankingen etter seire mot Danmark, som de ble tilkjent etter bråket i Parken i København, og etter 5-0 mot Island. Deretter følger Danmark på en 27. plass, foran Norge på 36. plass og Finland på 42. plass.

Superdag for Armenia

Armenia har kanskje grunn til å juble mest over juni-rankingen. I EM-kvalifiseringen slo de Polen 1-0, og dermed klatret de hele 48 plasser til en 80.plass. På den andre siden av skalaen er det New Zeland som faller mest denne måneden. De går 27 plasser tilbake på listen, og ligger nå på en 154.plass.

Ni lag deler 199. plassen med null poeng.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia