NRK Meny
Normal

Anklages for underslag av krisehjelp til jordskjelvofre

Skandalen rundt den tidligere visepresidenten i FIFA Jack Warner vokser. Han anklages for å lurt unna 750 000 dollar i nødhjelp beregnet på ofrene for jordskjelvet på Haiti i 2010.

Jack Warner

NYE ANKLAGER: Tidligere FIFA-topp Jack Warner.

Foto: ANDREA DE SILVA / Reuters

Pengene ble donert av FIFA og det koreanske fotballforbundet etter det tragiske jordskjelvet som kostet over 300 000 mennesker livet.

Ifølge BBC og The Guardian har imidlertid den amerikanske etterforskningen av den tidligere visepresidenten i FIFA avdekket at pengene istedet gikk til kontoer kontrollert av Jack Warner.

Dette skal ifølge BBC være kontoer som var disponible for Warner og hans personlige bruk.

Besøkte Haiti

Warner var på det tidspunktet underslaget skal ha skjedd spesialrådgiver for det nasjonale fotballforbundet i Trinidad og Tobago. I 2010 besøkte han det jordskjelvrammede landet og greide å samle sammen 750 000 dollar i støtte til det fattige landet.

Pengene var kjærkomne. Tre av Haitis ni millioner mennesker ble berørt av skjelvet. Mer enn en halv million haitiere mistet hjemmene sine.

Midlene som kom inn ble donert av FIFA og Det koreanske fotballforbundet. Pengene skal imidlertid ha blitt betalt inn på kontoer i Trinidad og Tobago, kontrollert av Warner selv.

Det skal dreie seg om 250 000 dollar fra FIFA og 500 000 dollar fra Sør-Korea.

Involvert i FIFA-skandalen

72 år gamle Jack Warner er en av 14 personer FBI mistenker for å være involvert i korrupsjonskandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Han ble arrestert i forrige måned i Trinidad på anmodning fra amerikanske myndigheter, etter anklager om korrupsjon og hvitvasking av penger.

Warner skal blant annet ha brukt over tolv millioner kroner av FIFAs penger (1,6 millioner dollar) på å nedbetale egne lån og kredittkortgjeld.

Bevisene skal blant annet være knyttet til avtroppende FIFA-president Sepp Blatter, som nylig varslet sin avgang. Warner hevder å vite hvorfor Blatter trekker seg.

Warner selv nekter for å ha gjort noe galt.

Tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, avslører at han vil fortelle alt han vet om den pågående korrupsjonssaken mot FIFA. Warner er selv blant de 14 siktede i saken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.