10 av 11 på VM-laget spiller i kveld

Har det noensinne vært et oppgjør med flere VM-medaljer og gullballvinnere representert på begge lag?

Spania VM

Fra laget som startet VM-finalen i sommer, er det bare Joan Capdevila som ikke spiller på enten Real Madrid eller Barcelona. Det spanske laget i finalen besto av Pedro (bak f.v.), Sergio Busquets, Sergio Ramos, Joan Capdevila, Gerard Pique, Xabi Alonso, Iker Casillas (foran t.v.), Andrés Iniesta, David Villa, Xavi og Carles Puyol.

Foto: AFP

Mandag er det duket for «El Clásico» (Klassikeren), Barcelona tar imot Real Madrid på Camp Nou i en kamp av uhyre stor viktighet for begge lag.

I The Guardians fotballpodkast, Football Weekly, undret La Liga-ekspert Sid Lowe om dette kunne være tidenes største klubbkamp. Det høres ut som en voldsom uttalelse, men tallene hans lyver ikke.

Les også: Real Madrids spillerbuss steinet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Imponerende merittliste

Kaka

Kaka har ikke fått det til å stemme i Real Madrid og er trolig skadd ut året.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

** På gressmatta mandag vil der være 13 VM-mestere. Ti av spillerne som startet VM-finalen for Spania i Sør-Afrika i sommer, tilhører nå enten Real Madrid eller Barcelona.

** De siste fire toppscorerne i mesterligaen vil også være på banen.

** De to siste vinnerne av gullballen, og kanskje verdens beste spillere akkurat nå, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er representert.

** Dersom de to klubbene hadde beholdt Fabio Cannavaro (Real Madrid) og Ronaldinho (Barcelona), og hvis Kaka var skadefri, hadde de siste fem vært representert.

** Etter all sannsynlighet er trolig også årets gullballvinner på banen mandag, 10 av 23 nominerte spiller for en av de to spanske storlagene.

Dette er selvfølgelig ikke tidenes viktigste fotballkamp, men i kraft av spillerne og deres meritter er det kanskje den største.

Hva mener du, kan du tenke deg en større klubbkamp? Gi oss din mening nederst i saken.

Taper lite

Det er alltid viktig å slå sin argeste konkurrent, men i La Liga kan disse to kampene avgjøre serien. Grunnen er enkel, verken Real Madrid eller Barcelona har for vane å tape fotballkamper, og de to topper for øyeblikket den spanske serien.

Forrige sesong tapte Barcelona én kamp, Real Madrid tapte fire og to av dem var mot Barcelona. Denne formen ser begge lagene ut til å ha tatt med seg inn i årets sesong, selv om Barcelona «allerede» har tapt én kamp.

Mange eksperter frykter at José Mourinho vil gjøre som han gjort mange ganger før, særlig i mesterligaen, satse på et 0-0 og uavgjort. Da har de et lite forsprang og med seier på hjemmebane senere i sesongen kan det hele være avgjort.

Fotballnyheter