NRK Meny
Normal

Historisk dårlig VM av Norge: – Dette er en fiasko

Sekunder etter at den australske keeperen serverte Norge 1-0-målet raknet det for Norge og VM-drømmen brast. Landslagsspiller Lise Klaveness mener Norge må gjøre noe nytt i fremtiden.

Video Glede ble raskt til skuffelse

Glede ble raskt til skuffelse for Norge da Australia scoret like etter Norges 1-0-mål.

Australia - Norge 2-1

Eli Landsem

Slik så landslagssjef Eli Landsem ut etter den raske utligningen til Australia.

Foto: NRK
Lise Klaveness

Lise Klaveness.

Foto: NRK
Lene Mykjåland

Lene Mykjåland depper etter tapet.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters
Thorsnes

Elise Thorsnes fortviler etter VM-exiten foran jublende australske spillere.

Foto: NRK

Norge har for første gang i VM-historien røket ut av gruppespillet. Nå mister de norske landslagskvinnene også London-OL i 2012.

– Dette er en fiasko. Vi hadde mål om å ta medalje og komme oss til OL så hvis ikke dette er en fiasko vet ikke jeg hva som er fiasko, sier landslagsspiller Lise Klaveness som mistet VM på grunn av skade.

Hun mener årets VM er det med høyest kvalitet siden det første mesterskapet for kvinner ble arrangert i Kina for nøyaktig 20 år siden. Norge vant VM i 1995, men etter det har ikke norsk fotball hengt med på utviklingen mener Klaveness.

– Utviklingen i internasjonal fotball er rivende, nå må Norge «ta en samling i bunn» og forstå at verden har gått videre. Det er viktig å gjøre noe litt nytt nå, sier Klaveness til NRK.

I NRKs fotballstudio ble hun vitne til at lagvenninnene gikk fra himmel til helvete i løpet av få sekunder mot Australia onsdag kveld.

To tabber

Det så lyst ut da Elise Thorsnes utnyttet dårlig kommunikasjon i det australske forsvaret ti minutter etter pause og snappet ballen foran keeperen og så banket inn 1-0 i det åpne målet.

Norge hadde imidlertid ikke rukket å juble ferdig før en grov forsvarstabbe av Trine Rønning fikk landslagssjef Eli Landsem ned på jorden igjen. Landsem sank ned på huk med hendende foran ansiktet etter den unødvendige utligningen.

– Jeg synes laget stod på fra første stund og så får vi en sånn tabbe. Det er tungt. Selvfølgelig er det tungt, sa landslagssjef Eli Landsem til NRK etter kampen.

Norge så ut til å ha full kontroll nede ved hjørneflagget da Rønning slurvet og den australske spilleren klarte å slå en 45-graderspasning til Kyah Simon som satte inn 1-1. Fullstendig unødvendig av Norge.

Rønning: – Forferdelig

Slik forklarer Rønning tabben:

– Jeg kom meg foran, og trodde jeg kunne skjerme ballen, men jeg hadde litt lengre føtter enn jeg trodde akkurat da. Det var ikke bra. Dette er forferdelig akkurat nå.

Siden det kun er de to beste europeiske lagene i VM-sluttspillet som kvalifiserer seg til OL er Norge nå sjanseløse siden det er flere europeiske lag som har gått videre til kvartfinalen.

– Jeg tenker ikke nødvendigvis på at det er tidenes dårligste resultat, men jeg syns det er tungt å ryke ut. Samtidig er det sånn i fotball, det kan gå begge veier, men vi gjorde alt vi kunne i dag, sier Landsem til NRK.

Frispark i stanga

Trine Rønning var nær ved å gjøre det godt igjen like før slutt med et nydelig frispark, men det gikk dessverre i stanga, helt oppe ved krysset.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video: Se frisparket til Rønning

Video Utrolig nærme scoring for Norge

Utrolig nærme scoring for Norge.

Kvarteret før slutt burde også Cecilie Pedersen sentret ballen da Norge fikk en to-mot-en-situasjon på Australias 16-meter, men Pedersen valgte å skyte, dessvere utenfor. Skuddet var like svakt som Norges VM-innsats.

Brasil og Australia går videre fra Norges gruppe.

Video: Australias 2-1-mål

Video Simon førte Australia i ledelsen

Simon førte Australia i ledelsen

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.