Normal

Tidenes beste midtstopperpar

Landslagets veteran, Steffen Iversen, er glad for at Erik Hagen er klar for EM-kvalifiseringskampen mot Hellas onsdag.

Erik Hagen (t.v.) og Brede Hangeland
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Han mener Hagen og midtstopper-kollega Brede Hangeland er den beste stopper-duoen i Norge noensinne.

- Jeg har ikke sett et bedre midtstopperpar i Norge, og det er få ute i Europa som klarer å matche de to, sier Iversen til NRKSport.no.

Ikke i tvil

Flere av landslagsspillerne er enige med Iversen om at Hangeland og Hagen er blant de beste midtstopperne Norge har hatt. Men om de er bedre enn Henning Berg og Ronny Johnsen da de var på sitt beste er landslagskollegene usikre på. Men Steffen Iversen er sikker. - Jeg synes vi har et bedre midtstopperpar nå, sier han.

Hovedpersonene uenige

Hangeland og Hagen sier dette om Iversens utspill. - Det er alltid koselig å høre det, men jeg tror det er mange flere i Norge som verdsetter Berg og Johnsen mye høyere enn det de gjør med oss to, sier Hagen.

- Jeg tror nok at vi har et stykke å gå i forhold til Berg og Johnsen i sin tid. Men vi har gjort det bra til nå i kvaliken, og sluppet inn lite mål, sier Hangeland.

- Vanskelig å måle

Landslagstrener Åge Hareide vet at Steffen Iversen og Erik Hagen er gode venner, men mener likevel at Iversen ikke tar for hardt i når han sier at Hangeland og Hagen er tidenes norske midtstopperduo.

- Neida, de er dyktige de. De har spilt mange gode kamper sammen. Men det er vanskelig å sammenlikne stopperpar. Det har vært mange bra stopperpar opp igjennom årene, så det tror jeg er vanskelig. Men at de er gode, det er det ingen tvil om. Det viser det de har gjort på landslaget, sier Hareide.

Fotballnyheter