Ti på rad uten tap

Odd slo Fredrikstad hjemme og klatret opp i ryggen på Rosenborg.

Odd Grenland
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Odd - Fredrikstad 2-0

Odd Grenland har gjort et solid comeback i eliteserien. Ni kamper på rad uten tap har ført Skiens-klubben opp på tredjeplass på tabellen.

Ikke siden serieåpningen har Dag- Eilev Fagermos menn tapt og mot Fredrikstad viste Odd at det ikke er noen tilfeldighet.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Tam åpning

Det var en sjansefattig innledning av kampen i Skien. Odd hadde ballen mest i en kamp hvor begge lag slo mye langt.

Men etter 36 minutter fikk Gardar Johansson en kjempemulighet. Headingen fra islendingen ble reddet på streken av Odds forsvar.

Mer skjedde det ikke i første omgang, men i den andre kom målene.

Effektive Odd

Peter Kovacs

Peter Kovacs

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Etter 65 minutter ropte Fredrikstad på straffe, da Everton ble holdt i trøya innenfor 16-meteren. Torjus Hansen holdt klart i drakta til brasilianeren, men dommer Erik Edvartsen vinket spillet videre. Kanskje valgte Edvartsen å ikke blåse ettersom Everton ble stående på beina.

- Normalt skal man kunne blåse selv om Everton står på beina, sier Fredrikstads trener Anders Grönhagen om situasjonen.

20 minutter før slutt gikk Odd opp i ledelsen. Peter Kovacs headet mot mål og Lasse Staw gjorde en god redning. Men Staw måtte gi en retur som Fredrikstad ikke klarte å klarere. Og der sto Kovacs igjen og dunket ballen i mål. Ungarerens sjette for sesongen.

Unggutten Fredrik Gulsvik avgjorde kampen åtte minutter før slutt med et skudd Lasse Staw kanskje burde ha reddet.

- Fantastisk fornøyd

Med seieren over Fredrikstad klatret Odd opp på tredjeplass og er med i medaljekampen for fullt.

- Jeg er fantastisk fornøyd med gutta. Det var litt sirup, men vi vinner allikevel, sier Odds trener Dag-Eilev Fagermo til TV2.

Fagermos forklaring på suksessen er et jevnt lag:

- Vi har jevnt over et bra lag. Vi har en solid plattform både defensivt og offensivt.

For Fredrikstad er situasjonen langt dystrere. Fjorårets sølvvinner er helt ute av form. Fem tap på de siste seks kampene er alt annet enn imponerende.

- Laget er ikke spesielt bra i dag. Vi er ikke så samspilt som vi hadde håpet, sier Grönhagen.

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters