Thorsnes vil trosse smertene: – Det verste som kan skje, er at jeg må bli operert

Skaden til Elise Thorsnes er blitt verdenskjent, men har også sett ut til å tvinge henne til en rolle som «superreserve» under fotball-EM. Det er en rolle storscoreren ikke vil ha.

elise

Elise Thorsnes er toppscorer i Toppserien så langt, og har også vært en viktig brikke i Norges angrep. Her er hun i aksjon under EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

elise

Til tross for skade og lite balltrening er Elise Thorsnes klar for EM i Sverige.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
thorsnes

Det ble oppstandelse da Elise Thorsnes la ut dette bildet på sin private Twitter-profil.

– Under EM vil jeg drite i skaden. Jeg vil spille alt jeg kan. Det verste som kan skje, er at jeg må operere etterpå, sier Elise Thorsnes.

Hun sikter til belastningsskaden hun har pådratt seg i den nedre mageregionen, som gjør vondt hver gang hun har spilt fotball.

  • Se Norges åpningskamp mot Island direkte på NRK1 eller NRK.no klokken 18.00 torsdag!

Bare én fotballtrening i uken

Skaden fikk mye oppmerksomhet da Thorsnes la ut et ganske så lettkledd bilde på Twitter, som viste at hun må ha ispose i undertøyet etter hver trening.

Bildestuntet spredde seg etterhvert til internasjonale medier.

Det hele var ment som en spøk, men skaden den dokumenterte er langt fra like morsom. Den har gjort at 24-åringen bare har fått lov å trene fotball én gang i uken.

Selv om hun har trent mye alternativt, har hun ikke akkurat hatt den beste oppladningen til EM i Sverige, som starter i dag.

– Forferdelig irriterende, konkluderer Thorsnes.

Får være med tross skade

Landslagssjef Even Pellerud har likevel valgt å ta med Stabæk-spilleren i EM-troppen. Vanligvis ville hun nok vært i startoppstillingen i de fleste kampene, men på grunn av skaden har planen vært å bruke henne som «superinnbytter».

– Vi valgte å ta med Elise, på tross av skaden og det litt tynne treningsgrunnlaget, på grunn av angrepskvalitetene hennes. Vi håper hun kan komme inn på slutten og kanskje til og med avgjøre kamper for oss, sier Pellerud.

Thorsnes håper imidlertid hun kan bli brukt mye mer enn som så, og har tenkt å lufte dette med treneren. I det siste har hun også frisknet mer til, og spilte blant annet en halv omgang i generalprøven mot Russland.

– Jeg vil spille hele kamper. Det er ikke så ofte man får sjansen til å spille mesterskap, og jeg er sikker på jeg klarer å spille hvis jeg går inn for det. Det er ikke så mange kamper i EM, sier Thorsnes, før hun understreker:

– Jeg vet at jeg er heldig som får være med i troppen selv om jeg er skadet, og er veldig takknemlig for det. Men jeg har bare skikkelig lyst å bidra mest mulig til at vi gjør et godt mesterskap.

Men Pellerud står på sitt.

– Vi tar ikke noen som helst risiko når det gjelder helsen til folk. Om Elise sier hun er klar, så er hun kanskje det, men man må i så fall være helt sikre på at hun tåler belastningen, sier han.

Toppscorer i serien

Den ene, ukentlige fotballøkten Thorsnes har hatt tillatelse til å gjennomføre, har hun stort sett brukt til å spille kamp for Stabæk. Uten særlig med balltrening har hun greid å bli Toppseriens toppscorer, med ti scoringer på ni kamper så langt.

– Jeg må innrømme at jeg synes den prestasjonen taler litt for seg selv. Jeg føler jeg er i ganske god form til tross for skaden, og tror jeg har mye jeg kan bidra med på banen i EM, sier Thorsnes.

Leikanger-jenta har i en årrekke vært en av de mest dominerende spillerne i Toppserien, og har vært selvskreven på landslaget. Likevel har hun til gode å få sitt helt store gjennombrudd med flagget på brystet.

– Jeg føler nok at jeg fortsatt brenner inne med det store gjennombruddet, ja. Det er kanskje derfor jeg er så giret på dette mesterskapet. Man vet aldri hvor mange sjanser man får, medgir Thorsnes.

Fotballnyheter