NRK Meny
Normal

Thioune utestengt av fotballforbundet

Viking-spiller Makhtar Thioune er utestengt fram til 1. juli av Norges Fotballforbund (NFF) for det røde kortet han pådro seg mot Bryne i slutten av mai.

Makhtar Thioune

Makhtar Thioune mister bortekampen mot Aalesund i helgen og hjemmemøtet med Rosenborg i slutten av måneden.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Doms- og sanksjonsutvalget besluttet å suspendere Makhtar Thioune fra deltakelse i alle NFFs konkurranser frem til 1. juli 2013. Suspensjonen vil komme til fradrag i den sanksjonen som måtte bli ilagt.

Det skriver NFF i en pressemelding fredag ettermiddag.

Thioune havnet i trøbbel for sin oppførsel mot dommeren etter Vikings cup-exit mot Bryne i slutten mai.

Skal ha vist fingeren

Thioune

Makhtar Thioune skal ha vist fingeren til dommeren da Viking røk ut av cupen mot Bryne.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Midtbanespilleren skal angivelig ha vist dommeren fingeren i garderoben etter kampslutt, og har ikke vært i aksjon for Stavanger-klubben siden den gang.

Thioune ble kalt inn på teppet av Viking-ledelsen, og Norges Fotballforbund startet dessuten en etterforskning av epiosden.

Fredag kom den foreløpige dommen fra NFF. Thioune suspenderes altså fram til 1. juli.

– Doms- og sanksjonsutvalget har i dag behandlet sak om hvorvidt Makhtar Thioune skal suspenderes i påvente av at det foreligger en rettskraftig beslutning i sanksjonssak mot ham etter hans opptreden mot dommeren i NM-kampen mot Bryne den 29. mai 2013.

Mister minst to kamper

Med andre ord er ikke den endelige straffen gitt til Thioune ennå. Det betyr at han minst går glipp av bortekampen mot Aalesund i helgen og hjemmemøtet med Rosenborg i slutten av måneden.

Om han ikke ilegges en ytterligere karantene, skal midtbanespilleren være tilgjengelig for spill igjen borte mot Tromsø 7. juli.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.