Hopp til innhold

– Han er dømmelagkameraten - også for Arsenal-stjernene

Cuphelt Thierry Henrys lagkamerat, Jan Gunnar Solli, ser frem til fortsettelsen på franskmannens nye Arsenal-saga.

Henry og Solli

Jan Gunnar Solli fulgte med da lagkamerat Thierry Henry ble den store cuphelten mot Leeds mandag.

Solli

Thierry Henry og Jan Gunnar Solli på New York Red Bulls-trening.

Foto: Mike Stobe / Afp

– Det er helt uvirkelig, om jeg skal være helt ærlig. Nå frykter jeg at jeg vil våkne i morgen og finne ut at dette bare var en drøm, sa Thierry Henry etter sitt sitt utrolige comeback for Arsenal i cupkampen mot Leeds mandag kveld.

Thierry Henrys retur til Arsenal mandag overgikk alle drømmer - også hans egne.

Henry er innlånt fra amerikanske New York Red Bulls for januar og februar. Han startet på benken mot Leeds, men kom inn midt i andre omgang.

Ti minutter etterpå scorat han det som skulle bli kampens eneste mål.

– Følelsene mine løp litt løpsk da jeg scoret, sa Henry på pressekonferansen etterpå.

– Men når jeg kommer til Arsenal, skjer det noe med meg, sa han.

Hentet fra ferie i Mexico

For bare to uker siden var han på ferie i Mexico. Så fikk han telefon fra Arsenal-manager Arsene Wenger. Arsenal trengte erstattere for Gervinho og Marouane Charmakh, som skal spille Afrika-mesterskapet i januar og februar.

Arsenal trenger en bred stall foran et tøft hjemlig program i liga og cup, i tillegg til mesterligakampene i denne perioden.

Det angrer ikke Wenger på i dag.

– Det er som en drøm, sier Wenger om comebacket til spilleren som nylig fikk sin staute utenfor Emirates Stadium i Nord-London.

– Han var allerede en legende her. Nå har han lagt enda en bit til den statusen. Det er slike historier du ønsker å fortelle til ungene som ønsker å vite litt om hva fotball er, legger Wenger til.

Solli: – Slike mål scorer Henry på trening hver dag

Henrys lagkamerat i New York Red Bulls, Jan Gunnar Solli, fulgte kampen fra TV-skjermen i USA. Han gleder seg til å se fortsettelsen av Henrys nye Arsenal-saga.

– Utrolig morsomt å se dette ettersom han har prøvd å dysse ned forventningene med å si at han skal gjøre så godt han kan med å støtte opp rundt Van Persie på topp. Å ha Henry på laget er en drøm, selv for disse Arsenal-spillerne. Det blir artig å følge med videre. Konkurranseinnstinktet til denne mannen er helt vanvittig, sier Solli til NRK.no.

Den franske storstjernen får også spille Champions League for London-klubben i løpet av låneperioden.

Solli tror ikke Henry vil slite på banen når oppgjørene blir større og hardere.

– Vi trener bra her borte også. Det fysiske er det ikke noe i veien med.

Nordmannen har trent mye med Arsenal-leiesoldaten det siste året, og kan fortelle om en stor inspirasjonskilde i Henry.

– For å si det slik: Det slurves ikke når jeg øver på innlegg og Henry er avslutter! sier midtbanespilleren i en spøkefull tone.

– Poenget er at det er veldig motiverende å ha en så stor stjerne på laget, med den erfaringa. Han deler ofte historier med seg fra karrieren sin. Det er inspirerende, sier Solli.

Artikkelen fortsetter under bildet

Thierry Henry scorer

Her avgjør Thierriy Henry kampen i sitt sensasjonelle comeback, nesten fem år etter sin forrige kamp for Arsenal

Foto: Matt Dunham / Ap

– Jeg er ingen helt

Nå skal Henry hjelpe klubben han spilte 370 kamper og scoret 226 mål for mellom 1999 og 2007. I går kom scoring nummer 227.

– Jeg er ingen helt, jeg er her for å hjelpe min gamle klubb, sa Henry.

Han forlot Arsenal for å gå til Barcelona i 2007. Seinere ble det USA. Men franskmannen har aldri lagt skjul på at det er Arsenal som er klubben i hans hjerte.

– Jeg er ikke en som gråter så lett. Men da jeg reiste fra Arsenal, gråt jeg, skrev Henry i programmet til kampen.

"Man of the match" før han kom innpå

At den 34 år gamle franskmannen er populær blant fansen, er helt klart. Det var stor stemning i stua hos utallige norske supportere mandag kveld.

– I dag føles det utrolig bra. Å se Henry tilbake og bli matchvinner var helt fantastisk, melder Bjørn Furuheim, leder i Arsenals norske supporterklubb.

På stadion kokte det. Jubelen da navnet ble lest opp var øredøvende, og det var den også da han varmet opp. Allerede før han ble byttet inn, ledet han fansens avstemning om "man of the match".

Arsene Wenger

Manager Arsene Wenger var et eneste stort smil da kampen var slutt

Foto: Matt Dunham / Ap

Den prisen fikk han selvfølgelig.

– Det må være en spøk, var det han sa da han sto med champagne-flasken i hendene.

– Jeg vet han var under et sterkt press. Han vil ikke skuffe laget og fansen, og vet han blir sammenliknet med det han har gjort før, sier Arsena Wenger, som droppet sesongens toppscorer Robin van Persie til Leeds-kampen.

– Robin er tilbake mot Swansea (lørdag), men jeg vet ikke om Thierry skal starte. De kan godt spille sammen, det har de gjort før, sier Wenger.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland