Tevez slapp fengsel – dømt til samfunnstjeneste

Carlos Tévez risikerte fengselsstraff etter å ha kjørt uten lappen og forsikring, men slapp unna med 250 timer samfunnstjeneste.

Tevez

Carlos Tévez pratet i telefonen da han gikk ut av rettssalen onsdag. Argentineren er trolig lettet over å ha sluppet fengselsstraff.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Manchester City-stjernen mistet sertifikatet i seks måneder i januar etter å ha vært litt for tung på pedalen ved to anledninger.

Må betale bot

Argentineren satte seg imidlertid bak rattet igjen 7. mars. Også denne gangen kjørte argentineren for fort, og ble tatt med til Macclesfield politistasjon.

Tevez risikerte fengselsstraff i flere måneder, men i dag ble det klart at han slipper unna med 250 timer samfunnstjeneste, melder nyhetsbyrået AP.

– Du er en rollemodell

– Tevez, du må forstå at du er en rollemodell for tusenvis, kanskje millioner, av fans, men ingen er hevet over loven, sa dommeren Elizabeth Depares ifølge The Guardian.

Tevez, som kom til England i 2006, sliter fortsatt med engelsken. Han innrømmet skyld ved hjelp av en spansk tolk. Og forklarte at han ikke har skaffet seg britisk sertifikat fordi han sliter med å ta teoriprøven på engelsk.

I tillegg til samfunnstjenesten må han klare seg ytterligere seks måneder uten førerkort. Han må også betale en bot på rundt 9000 kroner.

Argentineren har scoret fem mål for City etter at han ble siktet.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.