Tettey-scoring i ny United-fiasko

Alexander Tetteys scoring ble avgjørende da Norwich slo et Manchester United i motvind lørdag. Dermed øker presset på manager Louis van Gaal.

Alexander Tettey

PÅ SCORINGSLISTEN: Norske Alexander Tettey.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Louis van Gaal

SLITER: Louis van Gaal.

Foto: Jon Super / Ap

– Det er ikke opp til meg. Vi får se, svarer van Gaal på spørsmålet om han nå får tid og støtte til å snu motgangen.

Det er andre uke på rad at nordmenn havner på scoringslisten mot Manchester United. I forrige uke tapte United for Bournemouth etter et mål av Joshua King.

Lørdag var det altså Alexander Tetteys tur.

Den tidligere Rosenborg-spilleren økte Norwichs ledelse til 2-0 etter 54 minutters spill. Tettey stupte frem og tuppet inn ballen etter fint samspill med Jerome.

Da hadde samme Jerome allerede satt inn 1-0 etter 38 minutter på Uniteds hjemmebane.

– Dette var svært skuffende

Manchester United og Martial reduserte til 2-1 etter 66 minutter, men til tross for et massivt United-press de siste minuttene ble det ikke flere scoringer. Dermed kunne Tettey smile fornøyd, mens frustrerte United-spillere tuslet av banen.

– Dette var svært skuffende. Vi må holde sammen for å snu dette, sa United-back Daley Blind etter kampslutt, ifølge BBC.

– Fansen støttet oss som vanlig mot Norwich, selv om vi lå under. Det er viktig at de fortsetter å støtte oss. Vi har verdens beste fans, sier han.

Van Gaal: Må holde sammen

De fire siste ligakampene har nå endt med to uavgjort og to tap for Manchester-laget. United har ikke vunnet en seriekamp siden 21. november.

Torsdag fikk José Mourinho sparken som manager i Chelsea.

Nå kan det fort gå samme vei med Louis van Gaal etter tapet for vesle Norwich.

Engelske medier har allerede koblet Mourinho til United, og ifølge The Independent skal Mourinho selv være svært lysten på jobben.

– Dette er en vanskelig periode for laget. Du kan se hva manglende selvtillit gjør med spillerne. Vi må holde sammen, og vi må jobbe hardt for å snu dette. I dag var det ikke godt nok, sier van Gaal, ifølge BBC.

Laster Twitter-innhold

Kritisk til van Gaal

Tidligere Manchester United-spiller Steve Coppell er en av dem som mener at van Gaal er grunnen til at United sliter med å imponere.

– Det er relativt enkelt å oppnå suksess i fotball. Hvis du bruker mest penger, kjøper du de beste spillerne og får det beste laget. Hvis den formelen ikke fungerer, har noe gått galt. Og det som er gått galt virker å være manageren, sa Coppel nylig.

Alexander Tettey

En glad Alexander Tettey avgjorde mot United.

Foto: Carl Recine / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.