NRK Meny
Normal

Tetstriden på stedet hvil

Topplagene vant kampene sine, men det var Arsenal som viste mestertakter.

Wayne Rooney
Foto: TOM HEVEZI / AP

De tre sterkeste lagene i Premier League var alle i aksjon mot lag på den nederste halvdelen av tabellen. Alle vant, og dermed står tetstriden på stedet hvil.

United og Arsenal har like mange poeng, men United ligger fremdeles øverst på grunn av bedre målforskjell.

Se også: Tabell og resultater i Premier League

Heldige Chelsea

Chelsea hadde ballen mest i oppgjøret borte mot Birmingham, men laget hadde problemer med å komme til målsjanser. I den andre omgangen hadde hjemmelaget sine muligheter til å gå opp i ledelsen, men det var innbytteren Claudio Pizzaro som fikk æren av å avgjøre kampen da han styrte inn en corner fra Juliano Belletti ti minutter før slutt.

Pizarro scoret sitt første mål for Chelsea mot Birmingham.

Pizarro scoret sitt første mål for Chelsea.

Foto: ANDREW YATES / AFP

Nicolas Anelka startet sin første kamp for Chelsea, men kom i skyggen av Pizzaro som scoret sitt første mål for Chelsea siden han kom fra Bayern München i sommer. 

United måtte også vente lenge på scoring på Madjeski Stadium. Reading lå lavt og kompakt og ønsket seg sterkt det ene poenget, men Wayne Rooney sørget for at United tok ledelsen i det 77. minutt da Rooney var sist på ballen etter en fin pasning fra Carlos Tévez.

 I kampens siste minutt scoret Ronaldo sitt 23. mål alene med Marcus Hahnemann i Reading-målet og sørget for et penere resultat.

Se også: Toppscorer-liste

Adebayor var overlegen

Arsenal hadde ingen problemer med å besiere Fulham på Craven Cottage. Bortelaget ledet 2-0 da den første omgangen var ferdig etter at Adebayor hadde vist sin overlegenhet i lufta ved to tilfeller mot et svakt Fulham-forsvar.

Tómas Rosický var tilbake fra et skadeopphold og punkterte kampen med sin scoring ti minutter før slutt.

Morten Gamst Pedersen og Blackburn hadde vunnet tre kamper på rad, men klarte ikke mer enn 1-1 hjemme mot Middlesbrough. Pedersen var usikker før kampen på grunn av skade, og ble tatt av banen etter 65 minutter.

Morten Gamst Pedersen

Gamst Pedersen gikk av banen utenscoring.

Foto: Anna Gowthorpe / AP

Erstatteren, Matt Derbyshire, utliknet for Blackburn, et kvarter før slutt, etter at Birmingham hadde tatt ledelsen tidlig i den første omgangen.

Tottenham fikk tre sårt trengte poeng på hjemmebane mot Sunderland etter en meget tidlig scoring av Aaron Lennon og en tilsvarende sen scoring av Robbie Keane.

Derby, som ligger sist på tabellen, hadde ingen muligheter mot Portsmouth. Kampens store spiller var Benjani med tre scoringer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.