John Terry frikjent for rasisme

Det er ikke mulig å bevise at Chelsea-stjernen John Terry rasehetset motspiller Anton Ferdinand. Det er konklusjonen etter en fire dager lang rettssak i London.

BRITAIN-CRIME-TRIAL-RACISM-FBL-ENG-TERRY

John Terry på vei til retten. Den fire dager lange rettssaken endte med at Cheelsea-spilleren ble frikjent.

Foto: CARL COURT / Afp

– Ingen har greid å bevise at han lyver, heter det i uttalelsen fra dommer Howard Riddle, ifølge AP.

Chelsea-stopperen Terry var tiltalt for å rope et rasistisk skjellsord til Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand, men etter fire dager i retten kom det ikke frem gode nok beviser til å felle den engelske landslagsspilleren.

Ifølge BBC ble avgjørelsen møtt med jubel i retten. Terry selv forlot rettssalen uten å fortrekke en mine.

– Jeg er glad for at John kan begynne å fokusere på fotball igjen, sier Chelsea-formann Bruce Buck til Sky Sports.

Hevder han sa det spørrende

31 år gamle Terry har hele tiden hevdet at han kun brukte ordet som et sarkastisk svar til Ferdinand (27).

Han mener at Ferdinand anklaget ham for å bruke skjellsordet, og at han selv bare svarte ved å gjenta ordet spørrende. Dommeren aksepterer at Terry virkelig kan ha trodd dette.

– Det er høyst usannsynlig at herr Ferdinand anklaget herr Terry for å kalle ham en svart ***** på banen, men jeg godtar at herr Terry kan ha trodd dette.

– Det er avgjørende at ingen vitner har sagt at de har hørt hva herr Terry sa - eller enda viktigere, hvordan han sa det, står det i uttalelsen fra dommeren.

Mistet kapteinsbindet

John Terry

Retten mener at John Terry brukte et rasistisk ord mot Anton Ferdinand, men kunne ikke bevise at han ikke uttalte dem på en spørrende måte.

Foto: Nick Potts / Ap

Rettssaken har vært en spektakulær affære. Dag to inneholdt hele 102 banneord, og dag tre var på grensen til komisk da aktor gang på gang forsøkte å terge Chelsea-spiller Ashley Cole.

Terry mistet kapteinsbindet på det engelske landslaget som følge av episoden. Mange har også spekulert i om den var grunnen til at Anton Ferdinands bror Rio ble vraket fra Englands tropp til fotball-EM.

Aksepterer dommen

Påtalemyndigheten mener at det var riktig at saken ble tatt til domstolene.

– Det var en veldig alvorlig anklage som lå til grunn for saken, nemlig rasisme. Vi mener at dette ikke bare var vennskapelig erting på fotballbanen, og at anklagene burde bli avgjort i en rettssal. Retten var enig i at herr Terry måtte svare for seg, men etter å ha hørt alt bevismaterialet, valgte den å frifinne ham for rasisme. Vi respekterer rettens avgjørelse, sier statsadvokat Alison Saunders ifølge Sky Sports.

Terry selv uttalte seg ikke om saken før han forlot området.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.