NRK Meny
Normal

Drillo om fremtiden på landslaget: - Har aldri vært kategorisk

Egil «Drillo» Olsen (69) er manges favoritt til å bli sin egen etterfølger som landslagssjef. Selv hevder han at han ikke har tenkt stort på fremtiden.

Video Fortsetter Drillo som landslagssjef?

Egil Olsen mener han aldri har vært kategorisk på at han ikke vil fortsette som landslagssjef etter at den nåværende kontrakten går ut neste år.

- Dette forandrer ikke noe. Hvis det skulle komme henvendelser fra fotballforbundet, så skal jeg vurdere det. Men det er ikke i hodet mitt enda. Vi fokuserer på det som ligger foran, og det er først og fremst Portugal, sier Olsen.

Mandag klokken 10 tok han ut troppen som skal møte Portugal og Litauen 4. og 7. juni.

På pressekonferansen fikk han flere spørsmål om hva han tenker om sin egen fremtid som landslagssjef.

- Har aldri vært kategorisk

Etter at Ståle Solbakken varslet at han likevel ikke kommer til å ta over Norge i 2012 fordi han i stedet skal trene FC Köln i Tyskland, har Drillo fått utallige spørsmål om han ønsker å fortsette i jobben lenger enn opprinnelig planlagt.

Dette har han så langt ikke ønsket å kommentere.

Men under pressekonferansen mandag tok han bladet fra munnen – i alle fall delvis.

- Jeg har aldri vært helt kategorisk på dette. Men når du stadig vekk får spørsmål om ting du ikke har tenkt over, så kan det godt hende folk mener at du skifter mening, sier landslagssjefen.

  • Hvor lenge bør Drillo være landslagssjef? Diskutér nederst i saken!

- Forstår det er fristende

På spørsmål om hva han synes om at Solbakken finner jobben som trener i Bundesliga mer attraktiv enn den som landslagssjef, svarer han slik:

- Jeg tar det til etterretning. Men det er klart jeg har forståelse for at det er fristende å trene en toppklubb i Tyskland, sier han.

Video: Her presenteres Solbakken i Köln

Video Ståle Solbakken skal lære seg tysk

Ståle Solbakken skal lære seg tysk

Aldere mot seg

Olsen fylte 69 år denne våren. Når hans opprinnelige avtale med Norges fotballforbund er over om et år, vil han med andre ord ha rundet 70 år.

Dette er ifølge hovedpersonen selv en av grunnene til at han er forsiktig med å både tenke på og uttale seg om hva som skjer etter et eventuelt EM-sluttspill neste år.

– Det frister ikke akkurat nå. Det gjør ikke det. Husk: Jeg er en gammel mann. Jeg har i grunnen ikke tenkt så veldig mye på det, men er samtidig klar over at jeg sannsynligvis vil komme i en situasjon der jeg kanskje må tenke på det. Men den tid, den sorg, sa 69-åringen til NTB.

Fotballnyheter