NRK Meny
Normal

Tenk om det hadde lykkes...

BLOGG: Hvorfor ikke prøve et frispark med innlagt fall i det 88. minutt på stillingen 0-0 i en VM-åttedelsfinale?

Thomas Müller "snublet" da Tyskland skulle ta frispark i åttedelsfinalen mellom Tyskland og Algerie.

PINLIG: Thomas Müller og lagkameratene forsøkte seg på litt fiksfakseri mot Algerie - uten å lykkes på noen som helst måte.

Det så unektelig dumt ut da Thomas Müller og resten av de tyske midtbanekompisene forsøkte seg på det som må være tidenes frisparkvariant i et VM mot Algerie i går.

Den tyske storscoreren så ut til å skulle skyte på frisparket fra rundt 25 meter etter et overhopp fra Bastian Schweinsteiger i det 88. minutt. Men midtveis i tilløpet virket han å legge inn et planlagt «liksom-tryn».

Mest sannsynlig for å forvirre et slitent Algerie-forsvar.

Tyskeren karret seg nemlig opp igjen, og spurtet mot den algeriske muren. Toni Kroos stod klar ved ballen og forsøkte å chippe ballen over muren, for at da, etter planen, skulle Müller være helt ledig foran mål.

Det hele ble i stedet svært, svært pinlig.

«Müller-fail»

Kroos sin avgjørende chip ble altfor lav, og gikk rett i muren. Müllers gjennomløp skapte null og niks. Algerie kunne starte på nytt etter at fremadstormende Müller ble spilt i offside senere i det mislykkede angrepet.

For en flause. «Müller-fail» gikk sin seiersgang i sosiale medier.

Istedet for et glitrende og sjeldent kreativt frisparkmål vil situasjonen heller bli husket for Müllers smått komiske rennafart-tryn.

Forlegenheten lyste av ansiktet til Müller i sekundene etterpå:

Thomas Müller etter frispark-fail
Foto: NRK

Tenk om?

Jeg har vanskelig for å tro at dette bare var et påfunn der og da.

Jeg kan heller se for meg at dette er noe de kreative spillerne Schweinsteiger, Kroos og Müller har forsøkt på treningsfeltet i München. Og lykkes.

De tre tyskerne spiller alle i Bayern München og kjenner hverandre godt. Jeg mener de skal ha kudos for forsøket. De ville neppe forsøkt denne varianten i en åttedelsfinale i et fotball-VM (!) hvis de ikke hadde fått det til før.

For hadde chippen til Kroos vært 10-20 centimeter høyere, kunne vi fort vært vitne til et lite stykke fotballmagi. Da kunne Müller ha mottatt ballen på brystet like foran den algeriske målvakten Raïs M'Bohli.

Det kunne blitt farlig.

Vi er godt bekjent med Müllers utrolige avslutteregenskaper inne i boksen. Han er typen til å kunne dempe kula på brystet, vende opp på stedet, og dundre kula opp i nettaket.

Slik ble det imidlertid ikke. Så langt der ifra. Men skal du vinne stort må du satse stort.

Istedenfor å proklamere: «For en miss!», velger jeg å heller si «For et forsøk!».

PS! Det var imidlertid nok av store fotballprofiler som latterliggjorde tyskernes frispark i sosiale medier i går kveld:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
  • Hva synes du om frispark-forsøket? Kult - eller bare teit? Del din mening!

Fotballnyheter