Team Strømmen og LSK går sammen

Team Strømmen gjør som Asker og går inn i en eliteserie-storklubb. I kveld ble det klart at de blir en del av Lillestrøm SK fra 2010-sesongen.

Lillestrøm dominerer.
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Det er ikke bittert, det er et nytt steg framover for fotballen på Romerike. Men det kommer nok til å bli litt vemodig når vi kommer til den siste kampen i 2009, sier Team Strømmens styreleder Lena Ingelsrudøya til NRK.

Nettradio: - Dette er rett for toppfotballen på Romerike

Gult og svart

Navnet på det nye kvinnelaget er ikke klart, det blir en del av det som skal diskuteres når sammesnlåingen skal gjennomføres utover dette året. Men fargene er bestemt, det blir gult og svart. Og kampene skal spilles i LSK-hallen.

- Den passer for oss. Den er intim, og har plass til 3500 tilskuere, sier Ingelsrudøya.

Dette er et forslag som klubbene har jobbet med i flere år, og i følge Mathisen er det god stemning i klubben for man skal få inn toppserielaget i LSK.

- Jeg håper og tror at medlemmene våre vil se at dette er positivt både for LSK og Team Strømmen. Dette vil være med at vi får en større tyngde som klubb, forteller han.

Ingen klamp om foten

Begge klubbene har årsmøte i kveld hvor det skal behandles et forslag om at Team Strømmen skal inn under LSK. Dermed kan toppserien få et nytt lag i 2010 med navnet LSK Damer.

Ingelsrudøya, synes vedtaket er bare positivt for Romeriks-fotballen på lang sikt.

Nettradio: - Vi får en tettere tilknytning til Romerike

- For vår del betyr det en større tilhørighet på Romerike, hvor vi kan bygge toppfotballen. Vi blir også en del av en større klubb med større profesjonalitet, sier hun.

- Dere er ikke redde for at folk vil tro at dere bare vil bruke LSK for deres økonomiske muskler?

- Nei, på ingen måte. Vi blir en allianseklubb som er både juridisk og økonomisk uavhengige, og blir en egen del av LSK systemet. Vi skal ikke være en klamp på foten for LSK, det er helt klart, fortsetter hun.

Fotballnyheter