Hopp til innhold

Sir Alex: - Totalt uakseptabelt

Manchester United fortsetter å slite, og den tidligere eliteserieprofilen Somen A. Tchoyi ble meget sentral da lille West Bromwich stjal poeng på Old Trafford.

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-MAN-UTD

Edwin van der Sar gjorde en tabbe i ultraklassen da Manchester United feilet hjemme mot West Bromwich.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson var ikke i perlehumør etter kampen.

Foto: JON SUPER / AP

Først presset han nemlig Patrice Evra til å sette ballen i eget nett like etter pause. Så, noen minutter senere, satte Tchoyi selv inn 2-2 etter en enorm tabbe av Edwin van der Sar. Snuoperasjonen på Old Trafford var et faktum, og Manchester United klarte aldri å svare – til tross for massivt press.

– Det gikk fra en fantastisk førsteomgang til at vi ga kampen bort. Vi burde ledet med fire eller fem til pause. Det frustrerende og totalt uakseptabelt, sa Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Rooney benket

SOCCER-ENGLAND/

Wayne Rooney smiler fra United-benken under lørdagens kamp.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

United er fortsatt eneste lag i Premier League som ikke har tapt denne sesongen, men fem uavgjorte på åtte forsøk er langt under pari for de seiersvante fra Manchester. Før ligaleder Chelsea møter John Carews Aston Villa lørdag kveld, har United fire poeng opp til de blå fra London.

Wayne Rooney ble for øvrig benket fra start i dagens kamp. Federico Macheda og Dimitar Berbatov fikk tillit fra start.

United herjet før pause

Nani var, som vanlig denne sesongen, meget sentral da United stort sett gjorde som de ville med West Bromwich før pause. Først banket han til på frispark, slik at keeper Scott Carson måtte gi retur. Javier Hernandez satte enkelt inn 1-0, etter bare fire minutters spill.

20 minutter senere var det Nanis tur til å score selv. Han stjal ballen på midten, stormet mot feltet, spilte vegg med Dimitar Berbatov, og satte inn 2-0 med innsiden av foten.

2-0 sto seg til pause, og United hadde dominert fullstendig. West Bromwich hadde ikke skapt noen ting.

Tchoyi sentral

Derfor var det utvilsom meget overraskende at det ni minutter ut i 2. omgang sto 2-2. Først satte Patrice Evra inn reduseringen i eget nett etter kaos i United-feltet. Så var det tidligere Stabæk- og Odd-spiller Somen A. Tchoyi sin tur.

Et ganske ufarlig innlegg ble lagt inn i feltet fra venstre, og ballen dalte ned i Edwin van der Sars klyper. Den digre nederlenderen klarte av en eller annen grunn å fomle bort ballen, og sto dermed for sesongens kanskje største keepertabbe til nå. Tchoyi takket og bukket, og satte enkelt inn 2-2 i tomt mål.

– Uforklarlig, var Fergusons første ord om blunderen.


– Det er en tabbe Edwin gjør én gang i livet. Han har sikkert ikke gjort en like stor feil siden barneskolen.

Rooney inn

Etter WBAs sjokkopphenting tok Wayne Rooney av seg overtrekksjakka og startet oppvarmingen. Han kom inn med knappe 20 minutter igjen å spille, men klarte altså ikke å gjøre den store forskjellen.

Den engelske landslagsspissen har ikke scoret et spillemål i Premier League siden 14. mars. Det er nå over syv måneder siden. To straffemål er fasiten for Rooney så langt denne sesongen.

Han ble, som nevnt, benket fra start av.

Det skjedde etter en uke der mange medier på balløya har spekulert i hvor godt forholdet mellom Rooney og sjefen selv, Sir Alex Ferguson, egentlig er. Ferguson utelot nemlig Rooney til lagets to forrige kamper, mot Sunderland og Valencia, fordi skotten sa kraftspissen slet med en ankelskade.

Denne skaden gikk Rooney nylig ut og avkreftet. Da Rooney ble spurt om hvorfor manageren stadig sa at han var skadet, svarte spisstjernen:


- Jeg vet ikke.

Spurs og Arsenal vant

FBL-ENG-PR-ARSENAL-BIRMINGHAM

Her runder Marouane Chamakh Birminghams keeper og setter inn seiersmålet.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Topprivalene Arsenal og Tottenham benyttet sjansen da United snublet lørdag. Arsenal tok seg av Birmingham hjemme, etter mål av Samir Nasri og Marouane Chamakh. «The Gunners» vant 2-1.

Tottenham tok også med seg seier med samme sifre fra Craven Cottage. Brede Hangelands Fulham kjempet hardt, men måtte strekke våpen etter scoringer av Roman Pavlyutsjenko og Tom Huddlestone.

Premier League lørdag:

Arsenal – Birmingham 2-1, Bolton – Stoke 2-1, Fulham – Tottenham 1-2, Manchester U. – West Bromwich 2-2, Newcastle – Wigan 2-2, Wolverhampton – West Ham 1-1.


Senere start: Aston Villa – Chelsea (18.30).
Spilles søndag: Everton – Liverpool, Blackpool – Manchester C.
Spilles mandag: Blackburn – Sunderland.

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland