Tarik takker for tøff dømming

- I fjor ble jeg måket ned, sier Fredrikstad-spilleren.

FFKs Tarik Elyounoussi
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Les: Gustafsson stoppet Fredrikstad

Forrige sesong opplevde Tarik Elyounoussi stadig unødvendig harde taklinger. Han mener dommerne har æren for at han har spilt fem kamper uten å få juling i år.

- Jeg tror også at dommerne har vært mer observante på at de må sette ned foten og gjøre noe, og det gir resultater. Jeg har ikke blitt tatt hardt så langt, i hvert fall, så det ser veldig bra ut, sier han til NRK.

- Var helt jævlig

- Mener du at det er annerledes i år enn i fjor?

- Ja, helt klart. I fjor var det helt jævlig. Så fort jeg fikk ballen, ble jeg måket ned, forteller Tarik.

Beskytter de gode spillerne

Roy Helge Olsen dømte i kampen mellom Fredrikstad og Lyn i går.

Han opplever også en bedring i forhold til at de klarer å beskytte de gode spillerne - og mener de rekordmange kortene så langt denne sesongen beviser at de slår hardere ned på tøft spill i år.

- Det var en del stygge taklinger, og det har vi prøvd å ta tak i. Det ser du på statistikken - at det har blitt flere gule og røde kort i år. Vi prøver hele tiden å beskytte de gode spillerne, sier Olsen.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP