NRK Meny
Normal

- Rosenborg tukler med tall

- Jeg legger ikke skjul på at jeg er uenig i en del av de store strukturene i klubben, sier Nils Arne Eggen om Rosenborg.

Nils Arne Eggen
Foto: Nikolas Giakoumidis / Ap

Eggen tar i Dagbladet i dag et oppgjør med klubben han har brukt mesteparten av livet sitt på, og der han sluttet nå før jul.

- Du har bare ett hovedprodukt i en klubb, og det er selve laget. Der er hovedtreneren ansvarlig, og han svarer direkte til styret, sier Eggen, som mener det i Rosenborg har "rotet seg til litegrann".

- Det kan ikke være sånn at det kommer ei lang rekke med daglig leder og markedssjef og alt sånt, så får hovedtreneren knapt plass på A4-arket engang, sier Eggen.

- 70 av 100 går bort

Han har også kritiske bemerkninger til økonomistyringen.

- De sier at vi har vekst på marked, og at omsetningen blir større. For meg er det totalt uniteressant for meg hvis nettoen blir mindre og mindre. Av hver hundrelapp vi tjener, går 70 bort, sier Eggen.

- De prøver å overbevise meg om dette med balanse og avskriving. Men de tukler med tall. Når de sier at vi må ha 22.000 tilskuere i snitt for å gå i null, er det tøv, legger han til.

Avviser talltukling

Daglig leder Nils Skutle er uenig.

- Vi har bare ett produkt i Rosenborg. Det er laget, og alt vi gjør, handler om å skaffe mest mulig penger til det, sier Skutle.

Han vil gjerne diskutere dette med Eggen, men ikke i avisa.

- Vi tukler ikke med tall. Vi budsjetterer med det vi tror er realistisk. At vi de to siste årene har hatt høyere budsjett enn resultat, er det flere grunner til, sier Skutle, som venter en økning i tilskuertallet neste år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.