Tapte poeng i overtidsdrama

Manchester United hadde seieren i lomma. Så scoret Everton to mål på to tilleggsminutter, og det ble 3-3 på Goodison Park.

Steven Pienaar

Steven Pienaar åpnet scoringene for Everton

Foto: Tim Hales / Ap

45 sekunder etter at klokka passerte 90 minutter, headet Tim Cahill inn et fortjent reduseringsmål etter et massivt Everton-press. Men det var for seint.

Trodde de fleste. Men det var fortsatt over et minutt igjen av tilleggstiden. Den brukte Marouane Fellaini til å sende et innlegg mot Mikel Arteta, og hans skudd sneiet Paul Scholes og fløy inn i nota.

- Dette var rettferdig. Og det er et fabelaktig resultat, det viser at vi aldri gir opp. Vi har spilt godt i alle kampene, og det var godt å få betalt for det til slutt, sa Cahill.

Da stod det plutselig 3-3. Og det var fortsatt tid nok igjen til at Phil Jagielkas avslutning kunne ha gitt Everton seiersmålet. Men skuddet var ikke godt nok.

Det lønner seg å spille til fløyta går.

Berbatov

Dimitar Berbatov storspilte og scoret for United. Men det holdt bare til ett poeng

Foto: PAUL ELLIS / Afp

For United hadde full kontroll. Etter at de snudde 0-1 til 3-1, la de seg passe lavt og holdt et velspillende, men tannløst, Everton-lag på trygg avstand.

- Vi hadde total kontroll på slutten, og vi spilte god fotball. Men vi sløste bort alt sammen på slutten, sa en meget skuffet United-manager Alex Ferguson, som ledet United for 700. gang i Premier League.

Wayne Rooney var ikke med i troppen, men det så ikke ut til å gjøre noe.

Everton var riktignok med på notene og vel så det i lange perioder. Men angrepet var ufarlig, og det ble sjelden store sjanser av spilleovertaket. United var mye mer direkte og farlige, og hadde klart flest av de store sjansene.

Hjemmelaget i ledelsen

Everton begynte best, og United var knapt over midtstreken de første ti minuttene De kom bedre med etterhvert, men det var hjemmelaget som tok ledelsen. Steven Leon Osman og Steven Pienaar samarbeidet om en retur fra keeper, og Pienaar satte ballen i mål.

United svarte umiddelbart. Darren Fletcher scoret etter et flott innlegg fra Nani. Og ved pause var legene like langt.

Vidi headet inn 2-1 for United rett etter pause, og da måtte Everton jage scoring. Det utnyttet United etter et drøyt kvarter. Paul Scholes' langpasning mot Dimitar Berbatov var presis, og sistnevnte avgjorde kampen med 3-1.

Tannløse Everton trillet ball i resten av kampen, men United var mye farligere hver gang de brøt. Bare noen førsteklasses redninger av keeper Tim Howard hindret storseier for gjestene. Uniteds seier var aldri i fare.

Iallfall ikke før det var gått mer enn 90 minutter. Hva Uniteds manager Alex Ferguson sa i garderoben etter kampslutt, kan man knapt nok gjette seg til.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo