Tapte poeng i overtidsdrama

Manchester United hadde seieren i lomma. Så scoret Everton to mål på to tilleggsminutter, og det ble 3-3 på Goodison Park.

Steven Pienaar

Steven Pienaar åpnet scoringene for Everton

Foto: Tim Hales / Ap

45 sekunder etter at klokka passerte 90 minutter, headet Tim Cahill inn et fortjent reduseringsmål etter et massivt Everton-press. Men det var for seint.

Trodde de fleste. Men det var fortsatt over et minutt igjen av tilleggstiden. Den brukte Marouane Fellaini til å sende et innlegg mot Mikel Arteta, og hans skudd sneiet Paul Scholes og fløy inn i nota.

- Dette var rettferdig. Og det er et fabelaktig resultat, det viser at vi aldri gir opp. Vi har spilt godt i alle kampene, og det var godt å få betalt for det til slutt, sa Cahill.

Da stod det plutselig 3-3. Og det var fortsatt tid nok igjen til at Phil Jagielkas avslutning kunne ha gitt Everton seiersmålet. Men skuddet var ikke godt nok.

Det lønner seg å spille til fløyta går.

Berbatov

Dimitar Berbatov storspilte og scoret for United. Men det holdt bare til ett poeng

Foto: PAUL ELLIS / Afp

For United hadde full kontroll. Etter at de snudde 0-1 til 3-1, la de seg passe lavt og holdt et velspillende, men tannløst, Everton-lag på trygg avstand.

- Vi hadde total kontroll på slutten, og vi spilte god fotball. Men vi sløste bort alt sammen på slutten, sa en meget skuffet United-manager Alex Ferguson, som ledet United for 700. gang i Premier League.

Wayne Rooney var ikke med i troppen, men det så ikke ut til å gjøre noe.

Everton var riktignok med på notene og vel så det i lange perioder. Men angrepet var ufarlig, og det ble sjelden store sjanser av spilleovertaket. United var mye mer direkte og farlige, og hadde klart flest av de store sjansene.

Hjemmelaget i ledelsen

Everton begynte best, og United var knapt over midtstreken de første ti minuttene De kom bedre med etterhvert, men det var hjemmelaget som tok ledelsen. Steven Leon Osman og Steven Pienaar samarbeidet om en retur fra keeper, og Pienaar satte ballen i mål.

United svarte umiddelbart. Darren Fletcher scoret etter et flott innlegg fra Nani. Og ved pause var legene like langt.

Vidi headet inn 2-1 for United rett etter pause, og da måtte Everton jage scoring. Det utnyttet United etter et drøyt kvarter. Paul Scholes' langpasning mot Dimitar Berbatov var presis, og sistnevnte avgjorde kampen med 3-1.

Tannløse Everton trillet ball i resten av kampen, men United var mye farligere hver gang de brøt. Bare noen førsteklasses redninger av keeper Tim Howard hindret storseier for gjestene. Uniteds seier var aldri i fare.

Iallfall ikke før det var gått mer enn 90 minutter. Hva Uniteds manager Alex Ferguson sa i garderoben etter kampslutt, kan man knapt nok gjette seg til.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters