NRK Meny
Normal

Van Gaal: – De scoret to mål på en sjanse

Wayne Rooney og de andre United-spillerne tapte mot Swansea i Premier League-åpningen.

Britain Soccer Premier League

Wayne Rooney og de andre fortviler etter å ha sluppet inn nok et mål mot Swansea.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er ikke på det nivået som vi har bygd opp til i noen uker. Vi spilte ikke som et lag, men vi hadde allikevel sjanser nok til å vinne kampen. Men når man ikke scorer… Vi ga bort mye rom i andreomgang, presset høyt, og de scoret ett mål på to sjanser, synes jeg, sa Manchester United-manager Louis van Gaal til Manchester Uniteds egen TV-kanal etter tapet mot Swansea.

Sesongoppkjøringen har gått glimrende, og det håpløse har blitt snudd til håp for Manchester Uniteds supportere i løpet av sommeren. Men når det skulle spilles om poeng for første gang for van Gaals menn, ble det en tøff oppgave.

For tøff.

Men tapet var ikke nok til å få van Gaal ut av fatning.

– Vi tar det steg for steg og lærer underveis. Ingen er mester etter en kamp. Swansea er ikke mestere fordi de har slått Manchester United. På slutten av sesongen vil vi vite hvem som blir mestere, og hvem som har lært mest, sa van Gaal til MUTV.

Utlignet på brasse

Britain Soccer Premier League

Wayne Rooney brasset inn utligningen som fikk van Gaal til å tro på seier.

Foto: Jon Super / Ap

Åpningskampen mot Swansea var under en halvtime gammel da Gylfi Sigurdsson trillet ballen til Ki Sung-Yeung som trillet plasserte ballen lekkert i mål.

United, som slo nettopp Swansea 4-1 i David Moyes' ligadebut, klarte aldri å få spillet til å flyte, men noen minutter ut i andre omgang kom allikevel utligningen. En corner fra Juan Mata ble stusset videre, og den nye kapteinen, Wayne Rooney brassesparket inn 1-1 fra kloss hold.

– Det var et flott mål, og da trodde jeg vi kom til å vinne, men når man ikke scorer på sjansene dine… Vi hadde mange flere sjanser enn dem, men når du ikke scoerer kan du tape, og det gjorde vi, sa van Gaal.

Nervøse spillere

For United og Rooney kunne fått mer. Etter 65 minutter skrudde han et frispark på yttersiden av krysstanga og ut. Men når United ikke fikk mål, så slo Swansea tilbake.

72 minutter var spilt da et innlegg fra venstre traff Wayne Routledge på bortre stolpe. Hans avslutning var så dårlig at den var genial. Ballen gikk inn til Gylfi Sigurdsson som fikk ballen i mål.

Dermed ble det et svært overraskende tap for Manchester United. Og på spørsmål fra MUTVs journalist på om spillerne så nervøse ut, var van Gaal enig i det.

– Forventningene er høye, ikke bare til treneren med til spillerne også. Men når du spiller for Manchester United, må du takle det. Men jeg synes også de så nervøse ut, så det er noe vi skal ta opp, bekreftet han.

Kunne vært straffe

United klarte aldri å skape de store sjansene mot slutten av kampen, og var kanskje aller nærmest da Adnan Januzaj sparket ballen opp i armen på en Swansea-forsvarer like før slutt.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester United's manager van Gaal and his assistant Giggs watch their team during their English Premier League soccer match against Swansea City at Old Trafford in Manchester

Ryan Giggs og Louis van Gaal var ikke spesielt fornøyd med utfallet av årets første seriekamp på Old Trafford.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.